註冊 登錄

[其他] 從六四, 看香港 - 港式「文化大革命」面世, 首領是吳志森主席

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-12 11:38 AM 發表

你點否定呢種「港式文革精神」在發展落去, 在呢群人掌權的話, 不會同當年文革一樣呢?  
首先現今法律係唔容許文革發生。

你亦唔能夠證明文革會發生﹐所以點解我要提出證據去否定呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:54 AM 發表

港式文革已發生,樓主亦已舉證,你想講乜?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-12 11:39 AM 發表

社會係有批評別人既自由,我批評時弊。

如果你EQ低﹐難以接受別人既批評你的信仰﹐你絕對有權選擇唔聽﹐唔睇呢D批評,但我還是要批評時弊。

你絕對有自由迴避D批評﹐但現今的香港文革式風氣絕對不可長。
我唔覺得你作出批評係錯﹐亦唔覺得你作出批評就等如文革。

所以我唔會迴避。

你所講既香港文革﹐同真正既文革係完全兩回事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:58 AM 發表

所以我唔會迴避。

你都仲唔明乜叫做類比性,無歷史會一模一樣的,你要在我這邊學會一些實用性的知識啊呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-12 11:55 AM 發表

港式文革已發生,樓主亦已舉證,你想講乜?
何謂港式文革?

樓主只係證明社會有人好惡﹐有人喜歡批評別人﹐但係甘唔代表文革。

所謂文革指控﹐其實只係誇張失事既指控。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 12:01 PM 發表

何謂港式文革?

樓主只係證明社會有人好惡﹐有人喜歡批評別人﹐但係甘唔代表文革。

所謂文革指控﹐其實只係誇張失事既指控。
港式文革在1樓有介紹,你若不明,看第二次,再看不明,看第三次,再是看不明,不用看,因你永遠不會明白。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-12 12:01 PM 發表

你都仲唔明乜叫做類比性,無歷史會一模一樣的,你要在我這邊學會一些實用性的知識啊呀!

但你以家你將批評講成為文革。
唔單只唔類似﹐仲完全係兩回事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 12:03 PM 發表

但你以家你將批評講成為文革。 唔單只唔類似﹐仲完全係兩回事。
你唔明唔代表其他人唔明;你唔明,香港有人會明,你明唔明白?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:54 AM 發表

你點知呢班人當權後唔會改法例呀?

可能無處死既, 用監禁取代處死囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miko1001 於 2009-6-12 11:58 AM 發表

所以我唔會迴避。

我講緊係「扭曲」、「無證據標籤」喎, 唔係講緊批評喎

回覆 引用 TOP

不聽港台自由瘋。

熱門搜尋: 瘦面 面霜 去黑眼圈 粉刺
泛民用行動告訴香港市民,所有立法會文件他們都交給傳媒了。
難怪蘋果老板會給錢泛民政黨!

回覆 引用 TOP

吳主席萬歲

吳主席是我們心中的紅太陽

被押上卡车戴高帽游斗的“反民派”

港燦在吳主席像前进行“早请示”活动

“講大”陳姣文大字報貼满民豬牆

回覆 引用 TOP

文革都只係令人行動上(被迫?)支持
港式文革...令人思想上自願跟隨..陷入局中而不自知

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。