• 瀏覽: 13,144
  • 回覆: 567
引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2009-6-13 12:05 AM 發表

姓莫停, 一起誦讀百家姓, 吹爆 7.1遊行, 創歷史的 500萬人遊行
多謝支持..等多d人睇下條link, 就知道和民賤聯同一鼻孔呼氣的奴才是何等低劣

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-13 12:21 AM 發表

多謝支持..等多d人睇下條link, 就知道和民賤聯同一鼻孔呼氣的奴才是何等低劣
民賤聯和聞主蕩的奴才有乜分別? 還不是不能當家作主的笨人嗎?

引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2009-6-13 12:24 AM 發表

民賤聯和聞主蕩的奴才有乜分別? 還不是不能當家作主的笨人嗎?
不能當家作主就系笨人, 咁你

陳太我支持你

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-12 09:42 AM 發表

即系幾多? 淨番5000個農民? 2億?
師兄比老左的 "轉移視線攪到眼都花埋,  以下係小弟 响 時事文化帖回答另一人的內容,老左結果選擇唔回應我.....

http://www31.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9868783&extra=page=1&page=21
引用:

引用:

原帖由 小小萍 2009-6-12 10:54 AM 發表

我打死都唔信係國內一人一票可以選出真正賢能,
香港有icac咪一樣有咁多人貪污!

民主唔係得 "一人一票" 一種形式。  你比 D 老左的 "非黑即白" 論調誤導咗!
人民為主人,政府是管家!  管家做得不好,人民有權換管家 (政府) 而唔洗報警 (流血革命),呢個係大前題!

至於係咪家中各人,父母子女,一人一票,定係父母兩票,子女一票,係唔同的民主選舉制度體現!

而家係管家上工 (中共政府執政) 之後,改咗家規 、僱傭合約 (國家憲法) 只可以由佢一個人或佢的指定繼承人 做管家 (產黨專政),否則就係違反僱傭合約 ,會被控意圖更換管家 (意圖顛覆政府)

你睇北韓又指定自已個仔做管家 (金正日的繼承人),就知冇監管制衡,主席同皇帝係一樣,儘管佢叫自已做 "為人民服務",呢D "" 的私心不可約制的後果!

污同其它搶劫罪案一樣,無論幾嚴刑峻法,都冇辦法禁絕!

ICAC D 獨立執法機構,加上司法獨立,輿論監督,起碼有效阻止集團式貪 , 就如 1974 年的 香港社會,警隊,市政,消防等政府機構,無數的私人機構,如電話公司等,幾乎整個社會都係貪污,而且係集團式貪污,成為 "行規"

你話而家中共有中紀委反貪,(姑勿論此組屬黨不屬國)佢係黨組織之下,點樣查返自已老細?  類似以前 under 警務處的 "反貪污部",一樣冇辨法反貪,攪攪下仲變成同流合污。

我地睇住呢幾十年來香港的變化,仲可唔可以容忍身處的社會、國家,倒退返以前一樣?

這班人可能已經忘了中共立國的黨章,為什麼叫 「中華人民共和國」?

是是只懂抹黑,為虎作倀,甘願做貪官奸商的門前狗。我想共產黨的先烈也要從棺材裏跳起來。

香港良心陳太

引用:
原帖由 fungd 於 2009-6-13 07:10 AM 發表
香港良心陳太
香港涼心陳太
黃郁民在他的網台
對陳太作出批評:
「狗改不了吃屎」

引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2009-6-13 12:24 AM 發表

一針見血
網特洋奴日日謾罵
以為可以封阻天下人之口
真係幼稚低能無恥賤格

引用:
原帖由 bengo 於 2009-6-11 12:34 PM 發表

同上  民主既最終目的為左咩
民主是由人民作主,可以每人一票選出特首,或治理國家的元首,而不是由八百人選出或委任的,而果做得不好,下次選舉你可以用你手上的一張選票,另選他人,而不會像現在你想投票選特首都無份

引用:
原帖由 jokeuncle 於 2009-6-13 02:05 AM 發表

師兄比老左的 "轉移視線攪到眼都花埋,  以下係小弟 响 時事文化帖回答另一人的內容,老左結果選擇唔回應我.....

http://www31.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9 ...
佢地唔係選擇唔回應你, 而係跟本冇得回應你, 在大是大非的問題上, 跟本沒有討論空間, 你睇下果條乜腩,重有果條乜人人小小佢, 淨係識得打兩句侮辱字句,完全唔識辯論, 明眼人一睇就知道佢地質劣, 所以唔好俾條link停, 等多d人知道此等人的無知和無恥..

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-13 09:34 AM 發表

佢地唔係選擇唔回應你, 而係跟本冇得回應你, 在大是大非的問題上, 跟本沒有討論空間, 你睇下果條乜腩,重有果條乜人人小小佢, 淨係識得打兩句侮辱字句,完全唔識辯論, 明眼人 ...
等他們幫幫手,使7.1更多人

絕對同意。

講道理也要看對象是什麼人。我們不會齒笑你的無知或學術水平,但鄙視你的無賴及惡劣的態度。試問又有誰會去回應。

引用:
原帖由 kung_fu 於 2009-6-13 01:35 PM 發表
絕對同意。

講道理也要看對象是什麼人。我們不會齒笑你的無知或學術水平,但鄙視你的無賴及惡劣的態度。試問又有誰會去回應。
5個半既石地 7人足球場點坐 10萬人? 只有無知的人會信!

引用:
原帖由 phpsamaa 於 2009-6-13 08:18 AM 發表
民主是由人民作主,可以每人一票選出特首,或治理國家的元首,而不是由八百人選出或委任的,而果做得不好,下次選舉你可以用你手上的一張選票,另選他人,而不會像現在你想投票選特首都無份
所以話民主係一種自我貶低既制度
一人一票  
即係大學生專業人仕得一票  
智障殘廢無恥下流犯民又係得一票
呢個表面公平實則不平等既制度
只有無知同盲目崇洋既番狗
至會推心置腹自鳴得意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]