• 瀏覽: 13,152
  • 回覆: 567
引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-11 03:13 PM 發表

"中國既事關你鬼事", 你自己講..我唔想浪費時間
你都要話一話俾你其他的同道人聽架!

如果唔係既話,人地點幫你一齊搖旗吶喊?

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-11 03:15 PM 發表

你都要話一話俾你其他的同道人聽架!

如果唔係既話,人地點幫你一齊搖旗吶喊?
你都識講同道人, 駛乜講呀!你的智商....

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-11 03:19 PM 發表

你都識講同道人, 駛乜講呀!你的智商....   
discuss人流多,快d宣傳下你的民主實行概念啦,話唔定你個套好掂,我都會轉為支持你呢

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-11 03:21 PM 發表

discuss人流多,快d宣傳下你的民主實行概念啦,話唔定你個套好掂,我都會轉為支持你呢
你的支持不用了, 謝謝!

引用:
原帖由 kung_fu 於 2009-6-11 02:56 PM 發表
想不到去頓飯回來後就跳了幾頁。

第一,民主的廣泛定義是人民當家作主。還記得孫中山,共產黨立國時都強調這一點。那請問你知不知道五星旗的星代表什麼?奇怪,為什麼你認為農民就不能當家作主呢?還請仔細看一看立國黨章吧? 難道,你認為中國不配有民主?是不是要中央修改黨章呢?還請你熟讀及了解「中華人民共和國」的定義吧。

第二,....

我想再跟你說下去,可能太深了。不如你先熟讀黨章才說吧!
..
我洗耳恭聽: 你認為邊種「民主」最適合中國呀?

你認為中國6億「
農民當家作主的民主」, 對中國發展有咩好處呀?

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 03:24 PM 發表

你認為中國6億「農民當家作主的民主」, 對中國發展有咩好處呀?
你既意思係咪中國不應有民主?或者要等到中國淨返多小農民先應該有民主?

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-11 03:31 PM 發表

你既意思係咪中國不應有民主?或者要等到中國淨返多小農民先應該有民主?
你明唔明人地問緊乜問題? 你唔識答?只會問?

原帖由 古靈仔 於 2009-6-11 03:24 PM 發表

你認為中國6億「農民當家作主的民主」, 對中國發展有咩好處呀?

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-11 03:40 PM 發表

你明唔明人地問緊乜問題? 你唔識答?只會問?

你認為中國6億「農民當家作主的民主」, 對中國發展有咩好處呀 ...
中國既野唔關你事, 做乜插咀呀?

那你不如叫共產黨去改黨章吧? 共和國的成立是靠什麼人起家。

中國是以農立國,我並認為農民執政有沒有問題?(按共產黨的說法)除非你這種臭老九舉著紅旗打紅旗。同志們,大家必須認清這株臭草,把它鬥死打死為止。

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-11 03:53 PM 發表

中國既野唔關你事, 做乜插咀呀?   
古靈仔問你喎,你做乜唔答架?

引用:
原帖由 kung_fu 於 2009-6-11 03:57 PM 發表
那你不如叫共產黨去改黨章吧? 共和國的成立是靠什麼人起家。

中國是以農立國,我並認為農民執政有沒有問題?(按共產黨的說法)除非你這種臭老九舉著紅旗打紅旗。同志們,大家必須認清這株臭草,把它鬥死打死為止 ...
農民治國的問題會在那呢?
泰國的他信已經唔係農民,係透過辦傳媒攏洛農民票而得選中做總理,政策偏向農民做成又黃衫軍運動,又紅衫軍運動?

一個發展中國家又點受得起社會經常性動盪,更何況中國是一個13億人口的國家!

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-11 04:02 PM 發表

古靈仔問你喎,你做乜唔答架?
睇真d啦, 唔系問我, 你這種質素...真係....唉..快d去埋民賤聯堆, 靠自己, 我睇都幾難有出色

就算曾敗類 .用任何小動作阻 7.1 遊行人數 .都會失敗的

救命啊!我是在說共和國立國黨章的問題,為什麼跑去外國幹嘛?中央說的很清楚中國不會干涉別國的國家內政。他信干的好不好,關中國屁事!

在這觀念上希望同志你攪清楚自己的思想。

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-11 04:09 PM 發表

睇真d啦, 唔系問我, 你這種質素...真係....唉..快d去埋民賤聯堆, 靠自己, 我睇都幾難有出色
你連爭取緊乜野民主都答唔出,我都唔知你在hkd叫緊乜?

另一位kungfu直頭玩埋文革個套,香港民主鬥士真...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]