• 瀏覽: 13,132
  • 回覆: 567
引用:
原帖由 2008 於 2009-6-11 02:30 PM 發表

中國既事關我鬼事,佢地13億人自己搞掂

不過你呢類民主搖旗手要多多惡補各國的民主模式之異和同

不要只空喊口號
哦!好一句"中國既事關我鬼事", 我冇野講了.

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-11 02:44 PM 發表

你成日叫喊民主,你個套係乜民主?

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-11 02:44 PM 發表

香港是中國的地方,除非不是中國人 原來是外國人

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-11 02:47 PM 發表

香港是中國的地方,除非不是中國人 原來是外國人
一國兩制下,你想伸手入中國政制,咁你唔好怪其他省份的人都來香港插手了

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-11 02:45 PM 發表

你成日叫喊民主,你個套係乜民主?
你都話"中國既事關你鬼事", 你知黎做乜呀?

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-11 02:36 PM 發表

咁即係點, 係咪冇一種"式"的民主 適合我地中國?
鬼佬民主唔理先,香港都有好多種民主,丐幫暴力共産式?白鴿黨老美嫡傳式?公文袋藍血精英式?網民唔理識唔識插咗就認叻式?豐儉由人.

引用:
原帖由 purpletang 於 2009-6-11 02:49 PM 發表

你都話"中國既事關你鬼事", 你知黎做乜呀?
我想聽聽你這簡體字人對民主的看法嘛

引用:
原帖由 BILLY5376 於 2009-6-11 02:48 PM 發表

咁又成日叫大陸唔好干預香港??但你地又去干預大陸???
中國的地方,並不是政權的地方,中國幾千年,歷盡多少政權覆亡,但中國依然存在, 先明白黨與國之分別

引用:
原帖由 BILLY5376 於 2009-6-11 02:48 PM 發表

咁又成日叫大陸唔好干預香港??但你地又去干預大陸???
你覺得大陸有冇干預香港??

引用:
原帖由 blackkh 於 2009-6-11 02:53 PM 發表

中國的地方,並不是政權的地方,中國幾千年,歷盡多少政權覆亡,但中國依然存在, 先明白黨與國之分別
中國的國名幾時開始叫的?

政權覆亡時的整合期平均要死幾多人?

引用:
原帖由 2008 於 2009-6-11 02:49 PM 發表

一國兩制下,你想伸手入中國政制,咁你唔好怪其他省份的人都來香港插手了
閣下說中國的事,先了解國與地方之分別

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]