• 瀏覽: 23,552
  • 回覆: 691
引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2009-5-8 11:31 PM 發表

中共可能是任我行, 柴玲是左冷禪, 支聯會是岳不群, 點知群左美狗
死火...我唔記得邊個係任我行...
即係我覺得大家都係各懷鬼胎,但我又唔想見有部份人盲目攻擊某一方...
因為我一直覺得,無論係中共,或者係支聯會,佢地講既,有係真既,但亦都有唔少係假囉...
但係我地冇辦法去揭發中共既一D謊言...
原因好似而家四川地震既豆腐渣事件咁,一提就消失左...
呢樣野唔係冇發生呀,係咪先?

引用:
原帖由 KoC1126 於 2009-5-8 11:35 PM 發表

即係我覺得大家都係各懷鬼胎,但我又唔想見有部份人盲目攻擊某一方...
因為我一直覺得,無論係中共,或者係支聯會,佢地講既,有係真既,但亦都有唔少係假囉...
但係我地冇辦法 ...
你點會無辦法? 你去港台搵資料啦, 謝志峰會幫你

引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2009-5-8 11:29 PM 發表
另一個坐過十年監的人對柴玲的看法

劉剛回憶柴玲和封從德

重要角色劉剛的回憶

劉剛

再談一下我同柴玲關於5月30日撤出天安門廣場的爭論:

上周末,我還同小封一道在麒麟金閣吃飯。 ...
柴玲、李錄、沈彤...呢啲名字....今日...........

引用:
原帖由 KoC1126 於 2009-5-8 11:35 PM 發表

但係我地冇辦法 ...
我諗我大概明你意思.......
係香港都OK做到令狐沖咪好彩囉......

引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2009-5-8 11:37 PM 發表

你點會無辦法? 你去港台搵資料啦, 謝志峰會幫你
即係,其實講真呀...64個陣我先1歲...
而且咁耐以黎我對64都冇乜興趣...
但近來見到部份會員...成日都好似想將我地催眠咁...
睇黎睇去都係一段段既片黎證明支聯會講大話...
而唔係將成件事既來龍去脈,可以好清楚咁寫出黎...
老實講呀...呢樣我比較反感...
不過你唔好問我支聯會係點樣講,點樣做...
因為我真係唔知佢地做D乜...

引用:
原帖由 看電視 於 2009-5-8 11:38 PM 發表

柴玲、李錄、沈彤...呢啲名字....今日...........
呢班中國吸血殭屍唔好提啦學另一位網友講, 當年的學運領袖多是高幹子弟

記得在96年我剛到美國時,曾經在西方主流媒體造成了一段時間的轟動。一次柴玲帶著一位波士頓環球報的女記者朋友來見我,說是要整一篇有關居住在波士頓的中國著名流亡人士的長篇報道,並說主要是要報道劉剛,柴玲,沉彤,和王軍濤。我一聽說要同柴玲,沉彤一起拍照上報紙,立即堅決拒絕,我也幾次拒絕柴玲帶來的她那位女記者朋友的采訪。

軍濤幾次勸我給他們一個面子,讓他們也有機會在西方主流媒體上再露一回臉,我還是堅持不願同他們一道在媒體上露臉,並勸軍濤也不要同他們一道上新聞。軍濤沒有聽我勸,同柴玲,沉彤分別接受了那位柴玲朋友的采訪。結果在第二天的波士頓環球報的頭版頭條的位置,登出了一副占了將近半個版面的柴玲抱著她的那個波斯貓的巨照,另一張沉彤站在他豪宅網球場旁的有巴掌大的照片則登在柴玲和波斯貓的腳下,而王軍濤的一張有二寸大小的坐在他家寒酸不堪的破舊樓梯上的照片則被登在位於後面的某一版的不顯眼的地方。我忘記了那篇報道的標題,但我真想給那篇占了幾版的報道加一個副標題:中國流亡者的貴族和貧農。

引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2009-5-8 11:29 PM 發表
另一個坐過十年監的人對柴玲的看法

劉剛回憶柴玲和封從德

重要角色劉剛的回憶

劉剛

再談一下我同柴玲關於5月30日撤出天安門廣場的爭論:

上周末,我還同小封一道在麒麟金閣吃飯。 ...
咁好似劉剛咁樣,又更有資格出聲係實情.........

引用:
原帖由 KoC1126 於 2009-5-8 11:40 PM 發表

而唔係將成件事既來龍去脈,可以好清楚 ...
慢慢嚟啊.........
我都希望大家都冷靜,
因為冷靜啲,
呢啲後生既一輩先會更願意聽真正既分析囉.......

引用:
原帖由 KoC1126 於 2009-5-8 11:40 PM 發表

而唔係將成件事既來龍去脈,可以好清楚 ...
洗乜腦呢, 你咁醒, 支聯會都係小小的一個巨鯨幫, 網上一些網民意見能洗你這 20歲 big boy個腦?

共產黨咁很有錢, 搵班無骨氣文人求期出本書扮中立看六四有幾難

使得幾錢, 使鬼用 hkd洗腦? hkd有幾多讀者?

引用:
原帖由 看電視 於 2009-5-8 11:44 PM 發表

慢慢嚟啊.........
我都希望大家都冷靜,
因為冷靜啲,
呢啲後生既一輩先會更願意聽真正既分析囉.......
我都唔係想搵交嗌...
我都係想理性討論...
因為我所知既真係唔多...
問D長輩...睇過直播既人都係唔贊成中共既做法

呢班中國吸血殭屍唔好提啦學另一位網友講, 當年的學運領袖多是高幹子弟
------------------------------
所以認真係會痛苦既...........我去睇電視.........下回見............

引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2009-5-8 11:46 PM 發表

洗乜腦呢, 你咁醒, 支聯會都係小小的一個巨鯨幫, 網上一些網民意見能洗你這 20歲 big boy個腦?

共產黨咁很有錢, 搵班無骨氣文人求期出本書扮中立看六四有幾難

使得幾錢, 使鬼用 hkd洗腦? hkd有幾 ...
我覺得佢幾有誠意喎.........

引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2009-5-8 11:46 PM 發表

使得幾錢, 使鬼用 hkd洗腦? hkd有幾 ...
我成日都問一個問題...
清場係咪真係要用坦克車,裝甲車不可呢?
係咪應該仲有D低武力但有效既方法呢...

頭先睇番呢幅圖...我覺得好震撼...
我諗當時係電視機面前既人...萬萬都唔會估到中國會出動坦克車吧?

喂!!!

做乜話幫黨做野既係冇骨氣???

引用:
原帖由 KoC1126 於 2009-5-8 11:46 PM 發表

我都唔係想搵交嗌...
我都係想理性討論...
因為我所知既真係唔多...
問D長輩...睇過直播既人都係唔贊成中共既做法
我信你既動機同誠意,
不過我今日要閃先.........
下次有機會傾..........

我覺得經歷唔同既人有唔同感受係好正常.........

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]