• 瀏覽: 7,747
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
中意大陸個種"民主自由人權集中制"既人大可立即返去大陸
香港就係唔受呢套
你一邊享受香港比你既西式言論自由保障
一邊敵視香港既自由人權民主
又算係乜?
晌大陸你轉頭就比人filter左

呢度無人有辦法控制你求知既自由
只會有選擇性睇野

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-4-3 02:31 PM 發表

我從來唔敵視民主, 制度本身無問題, 係人的醜陋出問題, 利用制度漏洞大玩手段喎

你繼續喇, 唔阻你, 呢個世界只得大陸喳? 乜咁短視呀你?
又係呢d大陸式偽邏輯呀?
"我從來唔敵視民主.......係人的醜陋出問題, 利用制度漏洞大玩手段"
即係你只會相信無人既民主?
定只會接受聖人既民主?
香港少你一個唔會破產
多你一個唔會發達
一路順風, 唔送!

佢有佢出聲你有你講野
如果佢有本事咁樣洗到香港人腦
都只係證明你d大陸同胞無能

民主就係咁
唔係個個玩得掂
驚就返去你個祖國既懷抱
享受佢賜比你既溫飽權
反正我從來唔覺大陸人需要咩人權
你死你賤關我Q事
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-4-3 04:48 PM 發表

我就真係睇到偽邏輯喇

你繼續玩殘香港玩殘香港人, 唔阻你, 多你一個唔會發達, 不過多一分力玩死香港, 一路順風, 唔送!

支聯會玩手段玩「偽民主」:

自己散謊卻指責中共散謊
自己作為散播/造謠 ...

自己要過乜生活自己去搞掂
香港人得閒去打救你班大陸人!
大陸人無腦既? 我叫你去食屎你仆倒去食?
自細比人當家畜咁養就以為呢度都係咁呀?
節省d啦, 你呢d新移民老鼠邊忽似香港人呀?
一邊歎住香港d言論自由一邊仇恨西式生活
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-4-3 05:22 PM 發表
照我睇, 係香港人自認懶醒, 反過來指大陸同胞無能

幾虛偽? 64死好多平民學生呀, 流眼淚呀, 大呼要中共「平反64」呀! 愛護中國同胞啊! 煽動大陸人、香港人要群起反共暴政呀, 轉過頭, 高貴香港人就話 ...

你識得睇咩o者
人餵你食乜你就係乜啦
大陸人最中意認親認戚啦
尤其中意認個政府做父母
呢d人配咩講民主?
中共今日既專橫
完全係你地既沉默縱容出黎
點呀? 今次又想搵邊個打救你呀?
我地香港人過咩生活關你Q事?
咪唔記得而家你係享受緊我地香港既言論自由
黎小七我地香港人呀
顧掂你自己先啦
住唔順可以唔好黎
香港從來唔係你地住既
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-4-3 05:38 PM 發表
照我睇, 係香港被殖民地管治150年, 被西人搞到思想不中不西, 香港就搞到好似成個孤兒仔、反骨仔咁

我就相信你真係地道香港人喇, 西人的好處學習當然好, 但過晒火位縱容壞處擴張, 就真係香港人自取其咎, 與人無 ...

你咪去同你個同鄉一齊扮理性囉
第一日睇你地d文呀?
一開口就聞到你地陣除啦
睇到最尾咪又係o個幾句!
連香港對基本自由同人權都唔認同
你仲留晌香港做乜?
唔走盞你自己無癮
引用:
原帖由 睇野唔準 於 2009-4-3 05:56 PM 發表

講唔掂道理, 就人身攻擊, 安個身份俾人, 屈人地既身份
將所有不同於泛民意見既人列為大陸人, 新移民

認同泛民既主張的大陸來港新移民就因為贊同泛民, 他們就是香港人?

香港真 ...

"中國在未來達到民主化, 也不會邀請香港的偽民主人士參加選舉的"

你放心
一日有你呢種諗法既人
中國都唔會有真正既民主
因為民主唔係我醒幾多比你就要幾多
唔比你你都無得嘈
無所謂啦
你地但求溫飽o者
引用:
原帖由 睇野唔準 於 2009-4-3 06:08 PM 發表

香港有人自以為是救世主, 要喚醒起中國的「奴隸」門
以前的年代我都可以話內地人欠缺有國際視野的學者, 但現在隨著大學教育普及, 和西方接觸多了, 香港在教育程度和文化, 再唔能夠帶領中國了 :handsha ...

如果牛力個d貨仔都叫批鬥
90年代個班日日炳彭定康既大陸官叫做乜?
佢自己做過乜好事, 自己搞番掂, 天經地義
你咁叫扮英雄幫佢出頭?
理性分析? 你未夠班! 你只不過係其中一個一邊匿晌香港享受自由保障, 一邊仇恨西式自由制度既遊客者
你點唔同意篇文既psycho分析, 自己用番psycho既方法小番個作者
我得閒理你地大陸人點做人!
引用:
原帖由 睇野唔準 於 2009-4-3 06:23 PM 發表
你唔只係救世主、民主鬥士, 還有李洪志教主既天眼通

香港人理智, 有理性分析事件嗎?

2007年的批鬥馬力似唔似文化大革命?

香港十年民革 連佛洛伊德和尼采都搬埋出黎:smile ...

謝主隆恩啦
皇帝而家幫你地出頭呀
你仲唔跪?

你同另外o個個同胞一樣
最中意將幾十樣九唔搭八既野撈埋一碟黎互相論證
不過我只會當你地笑話咁睇
因為夏蟲不可以語冰
正如你地只睇到聽到仆街
而睇唔到行政立法之間既質變
不過有乜關係
你地心繫膠國
最好睇到香港點樣解體添啦
引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-4-3 06:50 PM 發表
香港人幾時先識醒?

大陸人務實去做事, 保護香港利益, 香港人你地在做甚麼? 立鴨會討論「粗口」呀, 香港仲唔仆街, 香港班高貴香港人識咩叫感恩?

開口有云, 反轉豬肚就係屎, 高貴香港人就係「豬肚未反轉就已經係 ...

佢除左將d瑣碎野炒埋一碟煮雜碎之外
仲識d乜?
引用:
原帖由 Artemis@ET 於 2009-4-3 07:23 PM 發表

范太立論很好

不過好像不見有人因說粗言穢語而拖死政府動議, 除了給傳媒炒作機會外, 耗了甚麼?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]