• 瀏覽: 49,755
  • 回覆: 758
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 iwyk2 於 2009-3-31 01:18 PM 發表

( 3/6選擇搶軍火 ? )
又再重復某人的謊話 !

( 衝擊不同政府機關 ? )  
即係唔止一個啦 !
咁唔該講比大家知有機關比人衝擊 !

(派發武器, 教人做燃燒彈)
係邊道派,係邊道教  ?

...
3/6搶軍火的圖片是你去年貼的

非法攔截停一部軍用旅遊車,搶去車內大量武器。學生在車頂向圍觀者展示。(路透社照片)

搶來的「軍火」展示 1989年6月3日

六月三日強搶的「軍火」。

強搶一車武器 1989年6月3日

你要的片一早有人貼左, 你選擇不承認事實, 我都無辦法幫你, 逃避並不是一個辦法

http://www.youtube.com/watch?v=L5FRpzBjm2A&feature=channel

上片的介紹 :

6月 3日開始打軍人, 見到軍人無還手, 開始搶武器, 衝擊不同的機關; 同日, 衝擊中南海, 揚言要軟禁領導人,以攻打巴士的監獄的方式奪取政權; 衝擊人民大會堂和新聞單位、廣播電影電視部、打、燒、砸齊晒; 主動攻擊解放軍

3/6下午 5時高自聯分發菜刀、鐵捧、木棍、匕首要起義
引用:
(派發武器, 教人做燃燒彈)
以上的片已有派發武器和搶軍火的片段, 加送多一段香港新聞播的片給你 (雖然我知你睇完又當無睇過, 明年還是會問同一問題)

高自聯用天安門廣播台教整燃燒彈, 請在北京政府工作報告找, 或搵支聯會核實

6月3日的香港新聞 (六四事件)

引用:
原帖由 iwyk2 於 2009-3-31 01:57 PM 發表

點解段片有字幕 ?
肯定有人以高科造出o黎,
連字幕都造得出,配埋音又有幾難 !

學袁木話齌:「現代技術的發展,為有的人提供了這樣的可能,他們可以搞出比你說的更長的錄相帶來歪曲事實真相。 ...
請閣下聯絡各大電視台核實當年的母帶

引用:
原帖由 白山羊 於 2009-3-30 07:11 PM 發表

香港漢奸確實多, 看香港淪陷時期就知。

沒有政治動機下討論民生問題, 不會被視為漢奸。

法輪功、支聯會、教協和民主黨就最愛國, 經常一起批評中國, 法輪功還成立了過渡政府
引用:
sherming 於 2009-3-31 06:21 PM 發表

討論民生問題, 或多或少都會批評政府, 請問算唔算有政治動機???
各人有各樣動機, 我無辦法一概而談

批評的動機純不純正是要研究的!
就像一個男人和另一已婚女士談婚姻生活問題,  或多或少都會批評對方老公, 我們都要知他的批評是否為了呃個女人對老公生厭, 想同個女人上床

引用:
原帖由 iwyk2 於 2009-3-31 01:57 PM 發表

點解段片有字幕 ?
肯定有人以高科造出o黎,
連字幕都造得出,配埋音又有幾難 !

學袁木話齌:「現代技術的發展,為有的人提供了這樣的可能,他們可以搞出比你說的更長的錄相帶來歪曲事實真相。 ...
俾多一個 TV B特別新聞片段你睇 佢當時播美國 NBC片段
睇和聽第一分鐘片段, 係唔係聽到廣東話叫 : 「打死佢 ! 打死佢 !!」,唔知係唔係支聯會既人搞事呢?

原片有無呢段聲帶, 請和 TV B或 NBC核實

http://www.youtube.com/watch?v=dtFVVpe5OJk&NR=1
The Special News about Beijing, 1989

引用:
原帖由 白山羊 於 2009-3-31 06:35 PM 發表

3/6搶軍火的圖片是你去年貼的

非法攔截停一部軍用旅遊車,搶去車內大量武器。學生在車頂向圍觀者展示。(路透社照片)

搶來的「軍火」展示 1989年6月3日
http://www.64memo.com/Album/6/wpI ...
我都話一早有人貼左架啦,我都睇過黎,係條友佢成日扮睇唔到姐

引用:
原帖由 白山羊 於 2009-3-31 07:29 PM 發表

俾多一個 TV B特別新聞片段你睇 佢當時播美國 NBC片段
睇和聽第一分鐘片段, 係唔係聽到廣東話叫 : 「打死佢 ! 打死佢 !!」,唔知係唔係支聯會既人搞事呢?

原片有無呢段聲帶, 請和 TV B或 ...
唔該晒師兄, 幫手搵返段香港新聞錄影

引用:
原帖由 iwyk2 於 2009-3-31 07:55 PM 發表

係呀,「打死佢」呀嗎 ?!
有又點呀,咁個把聲可以代表 d 咩呢 ?
你話係支聯會攪事,證據呢 ?
莫非講廣東話就係支聯會?
晝面就有幾個持槍解放軍,背景就槍聲不絕 !
我話係有解放軍一面開槍,一面大叫「 ...
撐得好撐得妙呀
果陣大6有幾多個識講廣東話,心裡有數啦,下話

引用:
原帖由 iwyk2 於 2009-3-31 07:55 PM 發表

係呀,「打死佢」呀嗎 ?!
有又點呀,咁個把聲可以代表 d 咩呢 ?
你話係支聯會攪事,證據呢 ?
莫非講廣東話就係支聯會?
晝面就有幾個持槍解放軍,背景就槍聲不絕 !
我話係有解放軍一面開槍,一面大叫「 ...
引用:
原帖由 白山羊 於 2009-3-31 07:29 PM 發表

原片有無呢段聲帶, 請和 TV B或 ...
唔理性討論既似乎係你?

引用:
原帖由 Kelvin80030 於 2009-3-31 06:49 PM 發表

有64 發生過咩
又冇軍人射殺平民影片
又冇暴徒燒軍人影片
你要平反d咩呀
係囉, 平反d咩?

平反「點解無64發生」呀?!

引用:
原帖由 iwyk2 於 2009-3-31 08:13 PM 發表

我好支持理性討論,
唔係使咩要求提供證據,
證明大叫「打死佢」既人係支聯會成員 !
你有無證據呀? 有證據既話, 就比出黎喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]