• 瀏覽: 49,718
  • 回覆: 758
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 串燒駱駝 於 2009-3-30 12:42 PM 發表

睇黎你無睇到我貼出黎ge資料wo
閣下之偉論:
引用:
原帖由 串燒駱駝 於 2009-3-29 03:21 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=197033910&ptid=9367521]
[/url]
neo兄講左好多次啦,成件根本就係由美國扇動下,一班學生用以暴易暴手段搶軍火,殺軍人,再用
自由民主作為手段試圖推翻政府,一班無辜的學生o係民主領袖矇騙下,作為佢地ge棋子,而果班
所謂民主領袖就趁早一走了之
引用:
原帖由 串燒駱駝 於 2009-3-29 03:22 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=197033973&ptid=9367521]
[/url]

柴玲咪醒目lor~走得幾快

支聯會話死一人都係屠殺,真係無人夠佢講

引用:
原帖由 Artemis@ET 於 2009-3-30 03:59 PM 發表

閣下之偉論:
難道之後無補充返?

我有點好奇這種貼是不是直到六四前都會繼續出現。

我已經沒興趣和各位討論了,純粹來看看而已。各位繼續努力聲討支聯會吧,雖然我覺得花時間精力在這論壇上而不是投稿給報紙實在太浪費了。

引用:
原帖由 Negated 於 2009-3-30 04:04 PM 發表
我有點好奇這種貼是不是直到六四前都會繼續出現。

我已經沒興趣和各位討論了,純粹來看看而已。各位繼續努力聲討支聯會吧,雖然我覺得花時間精力在這論壇上而不是投稿給報紙實在太浪費了。
有獨立思考能力的香港人都知道香港支聯會是全球唯一一個不說謊的政治團體, 他們和美國互動也是為了愛中國, 為了中國人好 !

支聯會就算騙我, 也是為我好, 我就是喜歡給支聯會騙

I'm Loving it !

http://64truth.blogspot.com/

引用:
原帖由 水族藍 於 2009-3-30 03:55 PM 發表

沒有人會強迫你, 上邊只是我對你的評價而已, 你當然有權選擇繼續忽略另一面的資料, 我當然也有權對於這樣選擇性不肯面對更多資料的人作出我的評價!

誰慘誰好, 各人自當有評價
一問到最簡單的問題 :

1) 89天安門廣場有無血流成河?
2) 有無死3000人在天安門廣場?

香港人就都多數選擇失蹤不談, 香港人真係自甘墮落

引用:
原帖由 西斯大帝 於 2009-3-30 04:09 PM 發表
平反六四呢單野

過多2代領導人就會出現

再唔得就等多一代

遲早發生

只是歷史一部份

大家晒咁多時間討論做乜...
你要平反六四的理據?

同感,如果真係有證據點解唔係官方出嚟發佈,仲可以去香港法院告發支聯會從而令到真相大白,還共產黨一個公道呢

引用:
原帖由 西斯大帝 於 2009-3-30 04:14 PM 發表
支聯會爭取的立即平反六四

同中國新一代領導人意識上.....待社會穩定同經濟發展再成熟後....的平反六四

其實個目標係一樣 !

只係大家的時間步伐不一

我地睇番轉頭, 大陸都認咗民革係錯...

...
  都依然沒提出任何平反六四的理據

拿起了武器殺軍人, 不守法的人, 不尊重軍人生存權利既人, 政府點幫佢地平反? 說他們是愛國, 是和平地研究殺人實驗?
引用:
原帖由 西斯大帝 於 2009-3-30 04:17 PM 發表

唔係我要平反, 而係將來總有一日會平反

同統一台灣一樣..總有一日...

歷史會評價一切....
完全無依據

你依據乜原因認為六四會有平反的一天?

這就是香港人的悲哀、墮落, 一群被支聯會資料洗腦的所謂大學生、年輕人, 對六四一知半解, 竟然高呼「平反六四」

缺乏深入研究、缺乏尋求更多資料精神下, 更有香港人大聲說是「我口說我心」, 香港的將來怎會不墮落?

一個以支聯會謊言、隱瞞的言論, 竟可成為主流思想主導香港?  可恥可卑鄙的政棍充斥整個香港, 影響著整個香港社會及文化, 香港的將來怎會不墮落?

香港大學生對六四的認識就是這樣:

http://www.youtube.com/watch?v=BzTPnosCt-o&feature=related
香港年青人看六四

與其說一句平反六四,更重要的是確保當年的學運各種資料,不管是中共的還是學生的都要保留。

如果有可能,我想知道當年中共內部的爭鬥是如何發展,使趙紫陽下台,及下令軍隊鎮壓。

雖然這更可能成為歷史上的謎。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]