• 瀏覽: 19,126
  • 回覆: 245
引用:
原帖由 九千歲 於 2009-3-26 12:51 PM 發表

柴玲早就溜之大吉,誰為柴玲錄音?柴玲聽誰說廣場血流成河?

89年 6月 5日學聯黎洪接受電視台訪問說只係天安門廣場一處便死了三千人以上。

支聯會精心策劃的世紀大騙案,騙了香港人二十年。
...
cnn??? 司徒華?? 張文光?

引用:
原帖由 九千歲 於 2009-3-26 12:51 PM 發表
柴玲早就溜之大吉,誰為柴玲錄音?柴玲聽誰說廣場血流成河?...
係喎, 段片係柴玲在6月5日想煽動學生再出黎流血喎, 又話聽講咁多野, 係邊個話佢知消息呀? 香港支聯會講消息比佢聽嗎?

6月4日經支聯會協助黎經香港逃走, 咁會唔會係在香港錄音呢?

支聯會有無幫忙錄音?

引用:
原帖由 九千歲 於 2009-3-26 02:20 PM 發表
城大的「六四特刊 」是否夠膽揭穿支聯會精心策劃的世紀大騙案呢?想揭穿支聯會謊言需要很大的勇氣,同流合污狼狽為奸將被世人恥笑。
呢個帖內容會長青喇, 對照著今次踢爆後, 城大學生會唔會做一個出賣靈魂、出賣香港人的政治棋子

轉貼去其他論壇.blog都好

引用:
原帖由 九千歲 於 2009-3-26 11:06 AM 發表
5月27日岑建勛還在香港主持《民主歌聲獻中華》,5月29日岑建勛和李卓人帶著二百幾萬捐款上京,學生領袖很快明白想要錢就要聽話,要聽支聯會的話。
純粹陰謀論誰不會玩?有本事拿真憑實據出來,不要說捐過款就是控制,一起吃過飯就是合謀。

如果真的要玩陰謀論,我可以說,中共派了解放軍偽裝成平民進入群眾中製造破壞,然後把責任推給學生。
我也可以說,某個影片中,學生開會時有人說"建設新政府,民主是不可能的"(忘記了原句了,大概是這意思),那句其實是製片人自己說的。

但這些陰謀論都是無意義的,可笑的是有人把推測當作事實,然後對著支聯會大罵。

引用:
原帖由 Negated 於 2009-3-26 02:43 PM 發表

純粹陰謀論誰不會玩?有本事拿真憑實據出來,不要說捐過款就是控制,一起吃過飯就是合謀。

如果真的要玩陰謀論,我可以說,中共派了解放軍偽裝成平民進入群眾中製造破壞,然後把責任推給學生。
我也可以說,某 ...
請問當時係咪支聯會幫柴玲逃離北京到左香港架?

引用:
原帖由 Negated 於 2009-3-26 02:43 PM 發表

我也可以說,某 ...
局外人會咁諗, 不過大陸捉人好快呀, 上次一個明明身在大連, 對著電視話親眼見到北京坦克碌死人呀, 後尾中共用衛星追縱捉左佢判10年呀

我估車上既人如果真的, 實捉晒, 更易捉喇

六四年年都係咁講,年年都話要平反
大陸無公布事實係有錯,但作一個國家而言
當時係內亂,即使真係有殺人都係法律上所認同
而且當時的學生係非常激動,又燒野又打人又阻坦克入城
一個國家發生內亂唔平定咁係咪仲有問題先
而且當時最大的問題係D學運領袖
點解個個都走到而無個有事
而且所有話殺人的相呀,錄音帶都要過左好多日先出到街
係有人有心隱瞞定係要時間作假呢
平心一論,中國近年經濟起飛
已經慢慢變成一個大國
外國眼紅係理所當然
但作為中國人的,係應該愛國定係叛國呢

引用:
原帖由 九千歲 於 2009-3-26 02:20 PM 發表

城大的「六四特刊 」是否夠膽揭穿支聯會精心策劃的世紀大騙案呢?想揭穿支聯會謊言需要很大的勇氣,同流合污狼狽為奸將被世人恥笑。
城大編委會可能是支聯會的走狗, 可能會繼續說謊, 在維園派發謊言的場刊, 用城大學生會的錢去散播謊言, 毀城大的校譽, 我覺得只有評議會有可能阻止他們這些煽動刊物。

引用:
原帖由 hihitommy620 於 2009-3-26 05:24 PM 發表
六四年年都係咁講,年年都話要平反
大陸無公布事實係有錯,但作一個國家而言
當時係內亂,即使真係有殺人都係法律上所認同
而且當時的學生係非常激動,又燒野又打人又阻坦克入城
一個國家發生內亂唔平定咁係咪仲有問 ...
我見好多人話愛國不愛黨啊, 其實同叛國心態有無分別呢?

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-3-26 07:28 PM 發表

我見好多人話愛國不愛黨啊, 其實同叛國心態有無分別呢?
其實根據現時中國的體制, 共產黨是政府, 以上的那句話純粹係玩弄文字, 只是叫人造反有理!

引用:
原帖由 水瓶座天使 於 2009-3-26 07:46 PM 發表

其實根據現時中國的體制, 共產黨是政府, 以上的那句話純粹係玩弄文字, 只是叫人造反有理!
實在唔明白, 如果家下共產黨做殘酷野對人民就話嗟, 都無, 點解要造反呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]