• 瀏覽: 50,204
  • 回覆: 910
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 hkrelax 於 2009-3-23 01:44 PM 發表

你想睇片youtube大把, 你偏要選擇性睇d唱好中共既片, 我都吹你唔張
支離會既片都係得咁大把, 我以為你有堅料分享添

換過角度看支離會六四宣傳片 去片
http://www.youtube.com/watch?v=j5otSPtEJYk

引用:
原帖由 美麗世界 於 2009-3-23 01:43 PM 發表

你傻嫁

當時咁多學生,滅錯人點算???
哦,發功係同發射大炮咖嘅. 見識咗

引用:
原帖由 白山羊 於 2009-3-23 01:40 PM 發表

俾 d屠城片睇睇, 指明最暴力的, 不要亂給一堆 links敷衍我, 等世人睇睇中國既兇殘
引用:
原帖由 白山羊 於 2009-3-23 12:53 PM 發表

當年的民運人士要去美國, 全部都要經支聯會搭線

除了通過“思匯”間接資助外,民主黨、職工盟、新力量網絡、開放雜誌及人權監察等組織,均受過NDI等機構的資助或贊助,可見外部勢力(尤其是美國 ...
咁你又不如拎出d真憑實據黎睇睇!!

建議李洪痔同大發同修們發功嘅時候搞番嘅激光陀螺儀,精確制導對付共產黨. 免傷無辜

引用:
原帖由 白山羊 於 2009-3-23 01:47 PM 發表

支離會既片都係得咁大把, 我以為你有堅料分享添

換過角度看支離會六四宣傳片 去片
http://www.youtube.com/watch?v=j5otSPtEJYk
就算我無堅料分享, 唔代表六四解放軍無屠城
解放軍屠城既片其實好多人/電視台都有, 只不過係佢地怕左中共所以無再公開d片

早已定性 大局為重 :-
對, 為20年來的'鬥腐化,豆腐渣'鋪路
豆腐渣 成為'口玉家機密 也一樣....早已定性 大局為重
~咱們為官繼續的'鬥腐化'
~咱們為民繼續的'鬥苦加'

50年不變.....

引用:
原帖由 hkrelax 於 2009-3-23 01:50 PM 發表

就算我無堅料分享, 唔代表六四解放軍無屠城
解放軍屠城既片其實好多人/電視台都有, 只不過係佢地怕左中共所以無再公開d片
有定無? 你唔好話俾我聽互聯網上無

咁難搵既野, 都有網友能 group到, 並做了片給其他人用多角度思考六四, 你唔係齋靠支聯會講就信晒嘛? 還是靠當年的記憶? 94年都會有禁片, 你話 89 年的編輯方向是怎樣? 去到後期還主要靠美國給剪裁過既片, 香港人當時接收乜都係美國決定, 和 cnn報拉薩一樣? 用同一招?

引用:
原帖由 door_hk 於 2009-3-23 01:56 PM 發表

當時既戒嚴令是中共強逆民意, 用來威脅人民. 好多人民不會理會.
至於有人被坦克撞倒的意外發生, 這又是你一廂情願幫中共找借口. 當時是有北京市民偷偷告訴記者他們所見到的事, 而不是你所說的已被踢爆.
天安門廣場死 3,000人你都信, 我都無乜野可同你討論

引用:
原帖由 Kelvin80030 於 2009-3-23 01:54 PM 發表

哈哈哈....

支聯會怕左中共, 美國怕左中共, 所以冇再公開d片....??????
我唔係支聯會, 唔係美國, 佢地點做我唔知
總之我想講六四屠城係事實, 當年既新聞片可以清楚睇到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]