• 瀏覽: 50,229
  • 回覆: 910
  • 追帖: 5
取消高亮搜尋字詞
引用:
原帖由 door_hk 於 2009-3-23 01:05 PM 發表

好多機構都會接受外間贊助, 但唔等如受他們指使. 就如有人拿過美國的獎學金, 難道這人就成了美國特務嗎..!?
至於支聯會協助學生逃亡, 我不知是否是事實, 就算是事實, 這只是一個有人性的人也應該做的 ...
支聯會做乜講一個咁大既大話, 說廣場死 3,000人, 軍隊亂開槍射殺廣場既學生, 用坦克車轆死學生, 係唔係想挑起全國起義? 咁講大話, 係唔係錯? 你答我 !

引用:
原帖由 朱仔成. 於 2009-3-23 12:56 PM 發表

唔係wo~~

我中三果陣被老師受腦,以為六四是學生全對

睇完資料後,先發覺原來有解放軍死
我中學果時反問老師軍隊有無死人, 問一句喳, 被佢鬧我, 大聲叫係中共錯! 學生無錯! 之後成日比佢針對我, 想洗我腦, 我唔識搵資料咩?

引用:
原帖由 美麗世界 於 2009-3-23 01:06 PM 發表

因為邪惡的中共行為令我感到憤怒

所以法輪功決定出動,實行天滅中共
我日日係天星碼頭見到D嘔心圖片就真係憤怒
如果真係有因果報應的話,發能工一定走唔甩

引用:
原帖由 iwyk 於 2009-3-23 01:05 PM 發表

支聯會講大話就罪大惡極,咁佢既對頭人講大話又點計數 ?

白山羊你講既又係真話 ?
今年的大話是有系統性既,背後是有人策劃散播系統性謊言 !

拆破白山羊的謊話:

你有冇睇個當年的戒嚴令 ?!

...
你自己睇帶唔識睇, 不要問我
以下是給其他識看的回覆 :

http://www.youtube.com/watch?v=L5FRpzBjm2A   
   六四天安門鎮壓前的『打、砸、燒』;64鎮壓的導火線

片交代以下 6事 :

(1.) 4月23日 西安、長沙有打砸燒出現
(2.) 吾爾開希當時說 : 「至於這種情況, 學生作為一個新的中堅力量,我們到了應該站起來的時候, 必須冒天下大亂的危險, 為天下大治而奮鬥」
(3.)5月 22日 北京封台發生打解放軍, 造成六十多人受傷
(4)高自聯開會決定是用民主方法, 還是用暴力方法推翻政府, 組織新政府, 說到民主的方法是不可能達到
(5) 6月 3日開始打軍人,見到軍人無還手, 開始搶武器, 衝擊不同的機關; 同日, 衝擊中南海, 揚言要軟禁領導人, 以攻打巴士的監獄的方式奪取政權;衝擊人民大會堂和新聞單位、廣播電影電視部、打、燒、砸齊晒; 主動攻擊解放軍
(6) 3/6下午 5時 高自聯分發菜刀、鐵捧、木棍、匕首要起義

另一片 :

http://www.youtube.com/watch?v=5LUJbfFHwVo&feature=channel
六四以暴亂結束篇

引用:
原帖由 tktnys 於 2009-3-23 12:59 PM 發表

我表明左立場,講親64,我只會講軍方同學生.
其他乜乜會物物會,廿年後被人利用來轉移視線的,完全冇討論價值,我從來亦冇放呢d會在眼內,
這就好辦了...
事實上有軍人死,有軍人殺了學生,
但......這都是上面的命令....軍人的職責就是聽從命令
事實上有學生死,有學生殺了軍人,
但.....介嚴了他們還在就是犯法,還有就是他們沒有跟著柴玲等一起離開...人家都走了你還在做英雄,有句話叫精人出口笨人出手

你說說,誰錯了...別說其它啊..只有學生軍人!!!!

引用:
原帖由 tktnys 於 2009-3-23 12:47 PM 發表

就算支聯會錯晒,世人對64事件睇法都唔會改變~
支聯會在64事件中係一個可有可無角色.
世人眼光只會放在2方的主角,,,,軍方&學生身上.
都係果句,,,,轉移視線???晒9氣啦你幾條友仔
絕對唔同意囉

如果無其他勢力... 六四事件發展成點
已經好難預計

淨係睇軍方同學生??
咪玩啦, 你試下問下如果柴玲知道自己無得走
佢會唔會話一定要流血??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]