• 瀏覽: 50,208
  • 回覆: 910
  • 追帖: 5
取消高亮搜尋字詞
引用:
原帖由 sytung 於 2009-3-23 01:40 PM 發表

哈哈哈!請繼續支持暴權政府,一定有大紫荊勲章!請問傷殘運動員楊X的雙腿是甚樣失去!內地的學者及醫生都上書要求平反,反而有
一批出賣良知及良心的人,不斷在網上說64是騙局,可憐,可悲,
可恥,可鄙的支持者。簡直是中國人所鄙視的千古罪人...
請繼續選擇性睇野

依家有人話學生死得唔慘咩? 咁你話軍人死得唔慘咩? 無父母生架?

眼見支聯會講大話自己踢爆都當見唔到, 聲都唔敢聲? 眼見「咁大型有系統同一口徑全世界一齊講同一個大話」, 諗都唔諗「背後動機」? 出賣良知及良心的人, 簡直是中國人所鄙視的千古罪人

唔識分辯是非的香港民主鬥士, 一定會選出一個希特拉管治香港喇

可憐,可悲,可恥,可鄙的支持者

假如大家再努力搵多d資料, 拆破「大型有系統同一口徑謠言」的動機, 就可以抽出真兇到底係邊個「借刀殺人」?

我最想知係邊個「借人手殺人」!!

齊聲話天安門廣場一處死幾千人!

天安門(Cable TV)_FILE057B-09
http://www.youtube.com/watch?v=n_WinEDZ3yQ

引用:
原帖由 白山羊 於 2009-3-23 11:34 發表
若根據嚴家其回憶錄所說是真, 6.3會清場的消息, 鄧的女兒通過趙的幕僚轉告民運領袖, 要求他們撤離廣場, 但領袖無告知無辜的學生和市民,孤注一擲, 拿其他人的命來豪賭一鋪, 自己則和美國領事館及支聯會安排好逃走路徑 ...
我見你的文章,好像現塲的指揮者一樣,搶軍火?衝擊政府機関?軟禁領導人?在當年政府發佈會及中外報章都沒有報導過,但反而學生及工自聯發覺一隊軍車駛到長安大街停下,車上的軍人棄車逃去,留下大量槍械及子彈,但當學生及工自聯通知戒嚴部隊交還槍械及子彈時,但戒嚴部隊拒絕收回,最後工自聯自行破壞槍械,你又為什麽不説,當年所有報章及電視台都有報導。

無關係?
有片證明廣場無死人, 但支聯會死話廣場死 3,000人, 點解支聯會唔使交代?

就係支聯會話廣場視 3,000人, 我先出去遊行, 捐一大筆錢俾佢地

推薦:
Super Imperialism : The Economic Strategy of American Empire
Michael Hudson 2nd edition 2003

中文版: 金融帝國 (超級帝國主義第二版)
比"貨幣戰爭" 更好睇, 更到肉. 點樣生劏蘇聯?

蘇聯解體成為俄羅斯人心中永遠的痛。
蘇聯算幸運了! 解體後還有俄羅斯! 還有普京!!

六四不清場, 放任邪惡美帝亂搞,  
中國將變成第二個南斯拉夫!  
被肢解分屍! 成為歷史名詞!!!

引用:
原帖由 朱仔成. 於 2009-3-23 12:56 PM 發表

唔係wo~~

我中三果陣被老師受腦,以為六四是學生全對

睇完資料後,先發覺原來有解放軍死
係, 我都差唔多, 我當年讀中二, 之後睇番, 其實唔係中央錯晒, 係大家都有錯......

呢次係雙輸...不過到現時為止都仲有人去擁護其中一面......

有人用支聯會一個大話黎將佢擁有其中一部份既資料完全否定....咁就已經唔叫做分析, 擺明係針對

有人話支聯會講大話, 但有冇諗過點解咁多人會推翻作日的我?

從行為黎講, 大家都係怕中央怪罪落黎, 所謂既真相而家 d 人盲目咁去相信, 佢地當年都仲未出世既小朋友.....

引用:
原帖由 door_hk 於 2009-3-23 02:03 PM 發表

我不知天安門廣場是否死了3000人, 我要討論的是64事件本身. 就算比你推翻支聯會所講的死亡人數, 但唔等如中共鎮壓和屠殺就會變得合理. 不論天安門廣場是死了3000人還是30人, 這個數字上的多少不會對整個事件的本 ...
問題就在於, 學生當時接到d咩訊息, 同埋做過d咩

引用:
原帖由 明修密㊣暗修羅 於 2009-3-23 01:58 AM 發表

**拆破64大騙局**

大家還記得64時全球傳媒均普天蓋地大事宣傳:

「坦克壓死民運人士」; 「64大屠城、屠殺幾千幾萬平民學生 ...
C HING, 你呢個帖真係精彩, 資料搜集下過功夫,不是單單吹水.
要多D瞭解六四發生乜野事, 不妨兩方(包括支聯會)資料都睇.

在下建議你如果有魄力, 不妨繼續搜集資料, 並在每年5月(早一個月攪,唔好六月攪,打對台引起混亂),
在維園攪個"六四真相展覽".

在下一定會黎捧場.

引用:
原帖由 古靈仔 於 2009-3-23 14:05 發表

請繼續選擇性睇野

依家有人話學生死得唔慘咩? 咁你話軍人死得唔慘咩? 無父母生架?

眼見支聯會講大話自己踢爆都當見唔到, 聲都唔敢聲? 眼見「咁大型有系統同一口徑全世界一齊講同一個大話」, 諗都唔諗「 ...
你知否那二名軍人是因為槍殺在橋上兩婆孫給忿怒的群衆殺死,當年報章都有報導,而我在內地的幹部親友都證實此亊。你對支聯會不滿是你的事,不要把私人的喜悪加在一起討論

引用:
原帖由 sytung 於 2009-3-23 02:06 PM 發表

我見你的文章,好像現塲的指揮者一樣,搶軍火?衝擊政府機関?軟禁領導人?在當年政府發佈會及中外報章都沒有報導過,但反而學生及工自聯發覺一隊軍車駛到長安大街停下,車上的軍人棄車逃去 ...
睇多 d片都知當年既大話係幾咁大啦, 又話乜兩軍打起來, 睇多左不同角度的片, 就知以上的又是吹水, 你要睇呢類老作野, 以下有本書在 90後一直當真話賣到 2007再翻印賣, 但隨著禁片在 2009年橫空再世出現, 成本書的謠言不攻自破
當年的報導方向, 我第一時間都覺得無問題, 今天翻看後發覺是為了要合理化暴力, 和營造中國軍隊分裂的效果, 為的是要百姓以為會有軍隊 back up, 唔怕出來一齊造反, 另一個目的係想真間出有軍隊變節, 但最後是不成功, 失敗收場

六四血腥清場內幕——吳仁華的歷史見證   
    http://www.beijing1989.com/wordpress/?p=13  

本書初稿完成於一九九零年五月,字數約五萬字。從一九九零年六月至今,香港《當代》雜誌、美國《北京之春》月刊美國《世界日報》主辦的《世界周刊》加拿大明鏡出版社出版的《慾火重生--「天安門黑手」備忘錄》一書,先後摘錄發表了本書稿一萬餘字的內容,題為《天安門廣場清場紀實》或《天安門事件的最後一幕》

天安門城樓一帶槍彈橫飛,不少學生和市民中彈傷亡。..

戒嚴部隊的軍人一邊走,一邊端著衝鋒槍四處掃射不少躲避不及的民眾中彈倒下。張健附近就有兩名糾察隊員中彈倒地。.....

對著戒嚴部隊領隊的一名中校軍官高喊:「我們都是學生,我們沒有武器,人民軍隊愛人民。..隨即舉起一把五四式手槍瞄準他,毫不留情連開三槍。

這支空降軍在向天安門廣場強行挺進的過程中,幾乎人手一支衝鋒槍,一路開槍挺進,下手毫不留情.....

第15空降軍部隊在抵達天安門廣場後曾經開槍殺人,是不爭事實..

作為六部口中共坦克輾壓學生撤退隊伍的現場目擊者之一,吳仁華親眼目睹了三輛坦克追逐輾壓11名學生的暴行。

吳仁華指出,氯氣彈會給人體造成永久傷害、甚至死亡,應該屬於國際禁止的化學武器。可是,當局為了鎮壓,竟然無所不用其極。

吳仁華回憶,當時他和數百名學生為了躲避坦克追壓,紛紛拚死翻越綠色尖頭鐵柵欄,欲進入郵電大樓的大院子暫時避難,而把門的武裝警察竟然緊閉大門,拒絕讓學生們入內。

待坦克過去,比吳仁華所處位置稍後的學生們已慘遭不幸,11名學生當場慘死坦克輪下。...

引用:
原帖由 sytung 於 2009-3-23 02:15 PM 發表

你知否那二名軍人是因為槍殺在橋上兩婆孫給忿怒的群衆殺死,當年報章都有報導,而我在內地的幹部親友都證實此亊。你對支聯會不滿是你的事,不要把私人的喜悪加在一起討論
有無片??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]