• 瀏覽: 38,629
  • 回覆: 17
  • 追帖: 3
遲下就有人彈出來話解放軍屍體係荷李活特技架啦

引用:
原帖由 wt_hell 於 2009-3-17 06:14 PM 發表
你都幾好笑wo 中國人自己爭取想要的東西就永遠等於被外國勢力利用
中國是否永遠唔可以爭取理想的社會
中國人要永遠做隻聽話的狗 唔好反抗 至係證明到自己無收外國錢?
在共產之前 五四運動已經表 ...
不如你解釋下
點解"爭取理想的社會"會罷課、叫人罷工?
仲要戒嚴個幾禮拜都唔走??

引用:
原帖由 klose825 於 2009-3-17 06:24 PM 發表

54運動 918事變 罷課 罷工係錯??
先同你講句:小弟係修中史既

54,大大個山東比日本活生生吞左
918,大大個東北又比日本吞左

54發生時值軍閥混戰,學生係因為救亡意識生起先上街
918,幾廿年來日本對華野心顯露無遺
共通點:
中華民族處於嚴重危機中!

不如由你解釋六四?

引用:
原帖由 股海一沙鷗 於 2009-3-17 06:57 PM 發表

你的中史似乎弱一點。五四運動是學生抗議日本把德國在山東省的權益掠奪過來,中華民國應可收回山東省。
多謝提醒
成日將山東半島同遼東半島搞亂

引用:
原帖由 klose825 於 2009-3-17 06:47 PM 發表

重新評價胡耀邦是非功過

反貪

公佈新聞法,保障新聞自由

允許民間辦報

要求言論自由

要求擁有遊行示威

增加教育經費

學生為人權,為國家

連基本人權都冇

我al修中史
基本人權
我都想問問
生命、財產、尊嚴等等有邊個國家做得到?
到底你想中國進步到擁有點樣既"基本人權"??

你話學生為人權,得

為左自已既人權去剝削其他人既人權
做得正確??

不過我相信,世上
有強權,無真理!

引用:
原帖由 九龍★皇帝 於 2009-3-17 07:59 PM 發表

但是一個北京工大的學生的的講話引起來我的注意。他一口咬定,六四頭頭在部隊來到廣場之前,早早逃離了廣場。他說在六三下午五點左右,長安街上流血的消息已經傳遍廣場,形勢非常緊張。他去找頭頭,不論是柴玲, ...
班所謂民運領袖只不過係無賴
煽動學生上街示威卻唔陪同佢地到最後一刻!

引用:
原帖由 klose825 於 2009-3-17 08:00 PM 發表

原來ed唔係基本人權

byebye
我想知你想表達D乜??

引用:
原帖由 九龍★皇帝 於 2009-3-17 08:03 PM 發表

共產政權咪由係由學運引進, 結果咪一盲引眾盲, 個個以為共產係民主表現 其實乜制度都係假, 都係呃人的, 全部到最後都因人的私心, 都有既得利益者從中取得利益 好似美國的猶太人.... ...
的確
非常多香港人根本無長時間係中國大陸居住過
就係到評擊中央政策

....我都好似係其中之一

引用:
原帖由 MI6 於 2009-3-17 09:01 PM 發表
誰是六四的幕後黑手??

黑手用什麼途徑阻止歷史真相的出現?  支聯會有無份? 點解唔想我地香港人知呢段歷史? 是否支聯會無法面對真實歷史? 唔想香港人知道呢個真相, 要香港人對 64只能有一個評價, 不能對 64有任何質 ...
條片入面係邊個pk係到講大話??

引用:
原帖由 iwyk 於 2009-3-18 06:06 PM 發表

咁袁木o個句:「用高科技偽造既」
唔知 d 妖孽又點樣去兜 !

仲有,小學程度的博士,
我問o左你呢個六四專家大半年,
點解 d 暴徒,整係係 6.3 軍隊閞槍後先出o黎攪事燒軍車 ??
由 4.15 至 6.3  d 暴徒 ...
你話袁木講果句"高科技偽造"有沒片睇?

引用:
原帖由 chnw 於 2009-3-18 08:46 PM 發表
過去很久了,不想為些爭辯
好歹也要還一個清白給被惡意謠言中傷的人/組織

引用:
原帖由 dwct 於 2009-3-19 01:42 PM 發表
噢   又有熱心網友急不及得出來解釋中共無錯了........又近六四了.......

中共領導人  花左20年去淡化六四...............連外訪也不准人提問有關六四   在位人仕無一個敢認六四有份  在位人仕無一個再講六四中 ...
無知言論
你有禁既諗法不如去叫政府取消歷史依一科

唉,神奇的香港人
一有支持中共既人出現
伴隨而來既係一句又一句"共奴"、"共狗"....

真可悲

引用:
原帖由 九龍★皇帝 於 2009-3-19 03:30 PM 發表

講事實可能係對中共有利, 但我唔係支持共產主義, 我最反對共產主義, 所以我反對現有的泛民表面民主, 但提出的政策都是共產主義, 包括打開香港缺口令內地父母在港生的子女有 hk i.d., 要來港一年的新移民有綜援咬

泛民又唔民主, 唔容納我地呢 d對 64有不同看法的人 我地係異見份子
共產主義同社會主義早已經消失係中國大陸...
中國"共產黨"亦純粹係一個黨既名字........

我只想盡量接近真實
了解真實之後再去評論因何謊言會出現

引用:
原帖由 Negated 於 2009-3-19 03:32 PM 發表
中國89年好窮,沒錢買膠子彈水炮,但有錢讓貪官去中飽私囊數以百萬計的錢,而且還有餘錢買實彈去射人。

學生搶軍火,殺軍人,燒坦克的影片在哪裡?我可沒見過六四時有坦克燃燒。據我所知,六四前幾天學生截獲的武器不是送回去就是作公眾展示讓其他人知道軍隊可能動武。

你說沒血腥鎮壓(有人說屠城一詞太誇張)的證據,那請問你自己的說話的證據又在哪裡?一方面否定證據存在,另一方面不用證據支持自己,雙重標淮莫過於此。

而且也沒人能告訴我,沒有控制傳媒缺乏資金的支聯會,如何可以阻止對中共有利的資料公佈出來?
麻煩你自已返去前幾頁睇
我懶得去搵,亦都沒某網友禁好心機貼既圖出來

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]