• 瀏覽: 25,112
  • 回覆: 13
) 會被人懷用議員身份得到重料幫人打官司2) 對其他律司也不公平
3) 對被告銀行也不公平

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-13 09:22 PM 發表
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=8509770&extra=page=1

這資料真定假?

講真, 無論你d料係點, 正常的分析, 都會明白, 外資會如何看待今次垃圾會的調查? 肯定會嚇退唔少外資, 不在 ...
有一句,我十二分同意

香港政府呢個大佬係廢到無倫,跟吾過

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-13 09:59 PM 發表

唉, 依家香港個市已經死左唔少, 再加多腳, 你話香港會點慘死呢?
橫死掂死
咪齊齊玩舖勁

留個紀念

引用:
原帖由 mbenz74 於 2008-11-13 10:15 PM 發表
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=8503920

香港正急速步向文革化
就雷曼事件, 生果金等議提上而言, 我深深感到香港正急速步向文革化. 何出此言?

社會普遍感性高於理性, 人治高於法治. 理性討論 ...
鬼叫曾特首及其班子廢到無倫
省港澳,九加二,泛三角廢柴王

下面梗係奪權作反

真係律人寬已

我若為皇,大 Q 哂

著數 Lam 盡

引用:
原帖由 只是舞人 於 2008-11-13 10:53 PM 發表
結果只有香港人輸.
政棍就雙贏.
政棍吾祇雙贏,係四贏

1) 出議員糧       - 贏
2) 接到 Case       - 贏
3) 正義出風頭   - 贏
4) 幫自已或親友(有買雷曼) - 贏

引用:
原帖由 tpc200k 於 2008-11-13 11:49 PM 發表
剛剛看tv.看到何俊仁仲厚顏無恥話冇問題!!!
立法會是否大哂
D 老大哥真係大哂架

看來又係不了了之

香港真係烏雲掩星月,江山半璧殘

引用:
原帖由 zaanse 於 2008-11-15 01:06 PM 發表

我係外資我都警 la, 大佬我攞一大筆錢嚟投資,開創大量就業機會俾你地,每年交億萬嘅稅俾你政府,原來結果係咁,你隨時話查我就查我。仲係揾一班對金融一竅不通的人嚟查我,簡直係 ...
非常準確分析

香港最急需要做的一件事 - 重整道德,尤其是上層

可能要提早結束五十年不變

引用:
原帖由 MI6 於 2008-11-15 06:38 PM 發表

甘乃威和余若媚幾時會退出? 甘乃威買左 50萬渣打 ELN帶人去渣打搞事

逾百名購買雷曼相關產品的渣打銀行客戶,在民主黨的甘乃威陪同下,在觀塘渣打中心會見銀行代表跟進事件調查進展。投資者會後不滿銀 ...
係吾係公報私仇?

唉,香港攪到咁
我地小市民夫復何言?

放心
聰明反被聰明誤

以為荀野,可能係炸彈

呢舖仲有好多意想不到變化
好多政棍會醜態畢露

希望上天有眼

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2008-11-16 12:01 AM 發表
何某已經宣布不會參與調查

而家先知衰  
有人估話D友借故縮沙較腳?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]