• 瀏覽: 71,376
  • 回覆: 1,413
  • 追帖: 2
Power to the B people

引用:
原帖由 chifung82 於 2008-11-9 09:12 PM 發表

好簡單, 搞次公投, 係公正嘅公投, 如果你講嘅野係啱嘅, 藏獨支持者就會冇聲出
3.14拉薩暴動, d人已經用腳公投了

藏獨支持者只有幾千

引用:
原帖由 sng850 於 2008-11-9 09:17 PM 發表

Sorry; I am Chinese but born and live in Hong Kong.  
Also, my root is in China as my parents came from the mainland China.

引用:
原帖由 朱仔成. 於 2008-11-9 09:13 PM 發表

我並唔支持西藏獨立,因為國土既完整好重要

只係話西藏人想獨立,咁中國阻都阻唔到
咁咪係囉, 既然同一立場, 何必強加人意, 亂屈我?

問題就係, 我至今都未見到其他西藏人民的訪問, 是強烈要求獨立的錄影出現

反意見過西藏人民的訪問, 佢地無強烈意願獨立喎

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-9 09:16 PM 發表

閣下可隨意去討論區開個帖, 問網友是否支持西藏獨立喎
我講嘅係西藏全民公投
網民意見根本就可以不理, 除非你係藏民

引用:
原帖由 music3 於 2008-11-9 09:15 PM 發表

我唔需要用太多時間慢慢去引證例子。
大家想一想﹐劉少奇所犯何罪﹖﹖
江青何以一時天一時地﹖﹖

何以周正毅先生坐牢可以走去獄長辦公室坐﹐當正自
己辦公室。坐完又要俾人捉去坐多次﹖﹖
正因為後台倒台了 ...
香港的法治亦唔見得幾好

引用:
原帖由 tasila 於 2008-11-9 09:15 PM 發表

因為香港可以借她的事件作為先例, 整理香港對分裂法的定義和條文. .
閣下是否有所誤解?

至今香港政府並未對陳巧文提出起訴喎

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-9 09:14 PM 發表

假如無制止的話, 你話呢? 今日你我都無法預計

當然我也是當看戲
既然無影響,又何需制止?

要制止都制止法輪功先啦
個d先係煽動.
成日係mk做show.

引用:
原帖由 music3 於 2008-11-9 09:15 PM 發表

簡單地講﹐香港法治精神連我認識的國內人士﹐都認為比大陸
一套更加可靠同值得信賴。 ...
同意喎

不過.事事用納稅人錢的人, 申請法援, 我就極其反感啦

佢如果係用自己錢去提出起訴的話, 我就無咁大反應啦

引用:
原帖由 小學程度的博士 於 2008-11-9 09:20 PM 發表

香港的法治亦唔見得幾好
對比中共的人治就算好..

引用:
原帖由 inames 於 2008-11-9 09:22 PM 發表

既然無影響,又何需制止?

要制止都制止法輪功先啦
個d先係煽動.
成日係mk做show.
企圖分裂國家, 遺禍大部份人的人安全是不可姑息的

引用:
原帖由 Neo 於 2008-11-9 08:40 PM 發表

『係大陸﹐法律為當權者服務﹐陳巧文一定犯法。??』

唔該請引出例證

同時請你解釋一下..呢單國內官司, 如何是你所講「法律為當權者服務」?

來源:廣州日報
廣東首個奶粉事件受害嬰兒狀告三鹿 ...
我再請問閣下:

你說出一個理由, 以說服大家!!

為何香港人要支持藏獨?  (「雪山獅子旗」是代表「支持藏獨」, 是不爭的事實!)
一支旗﹐我當係清朝軍旗睇得唔得??
軍旗本無罪﹐係小氣小家的香港左派小事化大。當香港政府都無認為唔妥﹐你又
無謂上綱上線。當日中共統戰失敗﹐搞到今日怪罪支旗。如果第日統戰成功﹐支旗
又變做無問題。大家唔好唔記得﹐當日西藏在中共治下﹐(現時都係治緊)﹐曾經無
問題而大刺刺放在國家機構的。因此證明﹐支旗拎唔拎得出黎見人﹐只係純因為政治
需要。而唔係支旗真係有何問題。

香港人為何要支持中國在西北接壤處 (西藏), 開個大缺口?  讓西方國家可在該地
進駐軍隊、步駐導彈, 隨時可攻擊中國?
點解香港人應該支持外國人隨時攻打中國??
你真係太好幻想力﹐一支旗未能做到通敵架。明天大陸話支旗代表清朝以來西藏人
民歷史﹐大家要尊重。你咪一樣話支旗設計得好﹗﹗﹗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]