• 瀏覽: 81,327
  • 回覆: 11
  • 追帖: 13
+33
其實睇返好多討論區,
好多香港人都開始醒目, 唔會比人點
一早知道啲政棍傳媒既目的
不過有啲仲十下十下, 當啲政棍神咁拜
唔知頭唔知佬走出黎幫埋人叫口號, 上咗賊船都唔知

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 16:54 發表

問題係, 再咁落去, 再比呢班政棍亂港的話, 香港會好快玩完

今鋪叫囂包底、問責任志剛不成功, 反映香港人仍有理智去趕走狐狸亂港

港人應否再啞忍呢?
而家各大討論區都開始充斥咗好多反政棍亂港既聲音
佢地係咁要我地納稅人開倉派錢, 拎港人既錢扮聖人?
好無恥

我地選佢地出黎既,
仲拎緊我地納稅人既錢!
我地先係佢地老細,
做得唔好一定要插

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 18:27 發表

原來, 講完大話, 利用完咁多香港人, 就當香港人係狗?

你仲笑得出? 你在香港出生?
佢次次出親post都係無point的, 好可憐

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 17:30 發表
社民連好多 fans都係綜援人士 呢班人當香港欠左佢地咁

自己老竇老母唔養, 推晒去老人院俾政府養

我認為綜援人士投既票只可當半票
唔怪得淨係不斷要求派福利
建設性既嘢從來無聽到佢講,
對啲自力更身, 努力工作交稅既香港人好唔公平

引用:
原帖由 zenith_zenobia 於 2008-10-24 17:45 發表

64謊言
支聯會聲稱死袁木講大話只對外宣稱死23人、堅持64是屠城, 煽動港人加深憎恨中共情緒

仲以為馬力番左黎.
當年啲報導直頭講成"袁木話無死過人"架
唔知你果時出世未

引用:
原帖由 zenith_zenobia 於 2008-10-24 18:31 發表

冇話唔同情軍人喎, 整件事最無辜係比中共極權統治擺佈既人.     我話馬力個類人講d冇血性既話, 你無端白事做乜會話人冇同情心呢?

有咁多大話出現?  你係講緊中共講大話係咪?
馬力講果段說話原裝版本係點?
你去check返
最後點比啲傳媒渲染成乜麽"碌豬"?

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 19:04 發表

實會有, 當越來越多人失業, 無錢徬徨時, 實有人會企出黎

依家海嘯只岩岩埋身
但啲失業窮人低下層成日比啲政棍誤導成所有嘢都係政府問題,
仲幫埋佢地反政府添,
真係捉蟲入洞
傻仔到無倫

引用:
原帖由 new_order 於 2008-10-24 19:09 發表

不如搞個網上組織,宗旨係監察政府,反政棍
我支持
喺facebook攪最方便
uwants都有一批義士, 可以叫埋佢地支持.

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 19:49 發表

英美式民主最終都係為國家好, 但香港式民主係要玩暴民民主, 目的係要推倒中央

我依家反而在思考浮雲曾背後係想香港好, 還是想香港衰? 但依家我仲未諗到我既答案, 我都變成一舊雲
十一月拎去立法會社會福利事務委員會討論,會唔會到時比人ban?

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 20:00 發表

民主, 根本原意係為令人民安定

依家既港式民主, 只會各顧各爭取利益, 將所有經濟/基建停頓晒, 完全本沒導倒置

浮雲刻意不發展「公民意識教育」, 等班人越亂越會有著數

依然刻意製造弱勢政府假象, 目的係 ...

從來"亂世出英雄"
你想扮英雄,
就先要攪個亂世出黎

引用:
原帖由 大大大平 於 2008-10-24 20:45 發表
香港政棍亂港,,係明理啲香港人都知的事實嚟,現在政棍的本來面目..畀香港人揭穿--所以政棍的支持度一直下跌囉

佢地成日大大聲聲話特首民望低
其實搏人唔留意佢地民望其實咪得果25%...

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-25 13:40 發表
忽然覺得, 香港政棍, 好識利用低下層的貪婪心, 不用交稅的一群, 去搞政治

企圖將港人理性的一面蓋過
果啲無思考力既人, 只係睇前利益
其實係捉蟲入洞

聽到最低工資以為加你人工咁, 天真到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]