• 瀏覽: 81,324
  • 回覆: 715
  • 追帖: 13
+33
引用:
原帖由 yp123 於 2008-10-24 07:33 PM 發表

任志剛下埋台,我唔使等牛市到都發達囉....kakakakakaka
d議員繼續亂政同洒時間啦,我由唔support變support喇...wakakakakakakaa
全球大跌市, 你想牛仔其實幾難

熊仔發達囉, 不過大鱷入侵控制, 等你捉唔到路,  都唔係咁易

引用:
原帖由 new_order 於 2008-10-24 07:37 PM 發表

派乜派七有邊個唔識,到時話加既就嘈到拆天,做成既局面係"雕"民治港
(生果金事上) 難得曾浮雲有同佢地一齊玩埋一份, 來一招欲拒還迎

政棍綑綁式討論生果金, 將生果金當生活金睇, 而唔係抽出最需要幫的人目標式救助, 真係好賤格 !

但浮雲可以在官場生存咁多年, 一直升到而家, 你唔好當佢流

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 07:41 PM 發表

(生果金事上) 難得曾浮雲有同佢地一齊玩埋一份, 來一招欲拒還迎

政棍綑綁式討論生果金, 將生果金當生活金睇, 而唔係抽出最需要幫的人目標式救助, 真係好賤格 !

但浮雲可以在官場生存咁 ...
係個施政報告未出之前我都仲當浮雲曾係政治家

引用:
原帖由 new_order 於 2008-10-24 07:44 PM 發表

係個施政報告未出之前我都仲當浮雲曾係政治家

英美式民主最終都係為國家好, 但香港式民主係要玩暴民民主, 目的係要推倒中央

我依家反而在思考浮雲曾背後係想香港好, 還是想香港衰? 但依家我仲未諗到我既答案, 我都變成一舊雲

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 07:49 PM 發表

英美式民主最終都係為國家好, 但香港式民主係要玩暴民民主, 目的係要推倒中央

我依家反而在思考浮雲曾背後係想香港好, 還是想香港衰? 但依家我仲未諗到我既答案, 我都變成一舊雲
為拎籌碼, 加大財政負擔, 最終埋單既係香港納稅人, 點會係真心為香港人好?

真係睇民意, 舊年就唔會刻意在薪酬調查做手腳啦

引用:
原帖由 @野比大雄@ 於 2008-10-24 07:33 PM 發表
D右派成q日係到叫權力歸於人民,咩民主萬歲
有時未必一定民主係好,都要睇下個社會質數係點先得架!

香港遲到變成第二個泰國, 被民主累死
民主, 根本原意係為令人民安定

依家既港式民主, 只會各顧各爭取利益, 將所有經濟/基建停頓晒, 完全本沒導倒置

浮雲刻意不發展「公民意識教育」, 等班人越亂越會有著數

依然刻意製造弱勢政府假象, 目的係令香港更亂

表面無辜, 係政棍問題, 實則助紂為虐

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 19:49 發表

十一月拎去立法會社會福利事務委員會討論,會唔會到時比人ban?

引用:
原帖由 !!M 於 2008-10-24 08:00 PM 發表

十一月拎去立法會社會福利事務委員會討論,會唔會到時比人ban?
唔會嘛 大部份都要爭取選票, 邊個夠膽 ban?

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 08:00 PM 發表

依然刻意製造弱勢政府假象, 目的係令香港更亂

表面無辜, 係政棍問題, 實則助紂為虐
之前佢就話get the job done,宜家照我睇就hea住黎做,我諗佢都冇晒計

做就吃力不討好,俾d無恥政棍騎住,所以佢咪扮晒傻仔囉

不過我諗浮雲曾黎緊應該係時候"玩舖勁"

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 20:00 發表

民主, 根本原意係為令人民安定

依家既港式民主, 只會各顧各爭取利益, 將所有經濟/基建停頓晒, 完全本沒導倒置

依然刻意製造弱勢政府假象, 目的係 ...

從來"亂世出英雄"
你想扮英雄,
就先要攪個亂世出黎

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 08:03 PM 發表

唔會嘛 大部份都要爭取選票, 邊個夠膽 ban?
有乜咁出奇,泛民內鬥,為反對而反對,都唔係冇先例喇....

衰d都要講句,真係有d懷念呀董呀haha 講笑

引用:
原帖由 new_order 於 2008-10-24 08:09 PM 發表

呀董太軟弱, 無領袖之風, 俾班政棍和公務員玩死

引用:
原帖由 new_order 於 2008-10-24 08:09 PM 發表

老董係切實為香港人好, 個心同依家浮雲好唔同, 係比班政棍玩殘左

當年又比公務員玩(按章工作喎)唔肯配合, 當年係四萬浮雲為首

又遇上金融風暴, 民意只有單向由傳媒煲大, 就咁就比班政棍砌底左

今日08海嘯, 政棍上借亂勢拎政治籌碼, 難矣

出得黎的話, 就係先反政棍禍港

引用:
原帖由 new_order 於 2008-10-24 08:06 PM 發表

之前佢就話get the job done,宜家照我睇就hea住黎做,我諗佢都冇晒計

做就吃力不討好,俾d無恥政棍騎住,所以佢咪扮晒傻仔囉

不過我諗浮雲曾黎緊應該係時候"玩舖勁"
佢刻意唔搞, 係自作孽

如果搞得好, 根本班政棍唔會咁易得逞, 選出黎的人, 亦會好好多

我認為佢係刻意唔搞

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 08:18 PM 發表

佢刻意唔搞, 係自作孽

如果搞得好, 根本班政棍唔會咁易得逞, 選出黎的人, 亦會好好多

我認為佢係刻意唔搞
浮雲曾係有能力搞好 d, 但我都開始覺得佢係刻意唔搞 葉劉都話得佢岩, 浮雲遊少 d埠啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]