• 瀏覽: 81,414
  • 回覆: 715
  • 追帖: 13
+33

引用:
原帖由 whathell_88 於 2008-10-24 06:20 PM 發表
成個 Post 都係幾隻共產狗係度自慰 ~ 真係好笑
原來, 講完大話, 利用完咁多香港人, 就當香港人係狗?

你仲笑得出? 你在香港出生?

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 06:13 PM 發表

學生有死人

軍人也有死人

你的同情心在哪?

學生係人? 難道軍人不是人?

同樣, 我也係質疑點解有人會好似馬力講出呢d咁冇血性既話

點解64事件, 有咁多大話出現? 講大話的動機係乜?
冇話唔同情軍人喎, 整件事最無辜係比中共極權統治擺佈既人.     我話馬力個類人講d冇血性既話, 你無端白事做乜會話人冇同情心呢?

有咁多大話出現?  你係講緊中共講大話係咪?

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 06:15 PM 發表
呼籲下年唔好參加 71遊行, 抗議政棍禍港, 對政府有乜不滿, 由網民另選日子, 自法組織遊行, 唔好再俾班政棍當香港人係傻仔 反政府之餘, 反 Q埋班政棍, P 他們的 K

一直協助爭取居港權的天主教 ...
從奧運、藏獨傳媒造假事件, 清楚見到大陸人的團結, 呢部份要推翻中共的小齣香港人, 仲可以做得d咩?

今時今日, 又不可以輕易煽動港人的情緒....

忽發奇想, 呢班人要推翻中共的機會, 會越來越細, 佢地會否含恨而終?

引用:
原帖由 zenith_zenobia 於 2008-10-24 06:31 PM 發表

冇話唔同情軍人喎, 整件事最無辜係比中共極權統治擺佈既人.
冇話唔同情學生喎, 整件事最無辜係比外國煽動擺佈既人

唔好迴避, 64事件, 咁多大話出現, 為乜?

香港人被咁多政棍煽動、利用, 真係覺得心甘情願?

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 06:34 PM 發表

冇話唔同情學生喎, 整件事最無辜係比外國煽動擺佈既人

唔好迴避, 64事件, 咁多大話出現, 為乜?

香港人被咁多政棍煽動、利用, 真係覺得心甘情願?
????  喂c兄, 你既立場係點架?  係咪大家溝通有d問題?  睇極都唔明我地係咪講緊同一個立場定係講緊唔同既野.

搞清楚先, 免得大家有誤會.

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 18:27 發表

原來, 講完大話, 利用完咁多香港人, 就當香港人係狗?

你仲笑得出? 你在香港出生?
佢次次出親post都係無point的, 好可憐

引用:
原帖由 zenith_zenobia 於 2008-10-24 06:38 PM 發表

????  喂c兄, 你既立場係點架?  係咪大家溝通有d問題?  睇極都唔明我地係咪講緊同一個立場定係講緊唔同既野.

搞清楚先, 免得大家有誤會.
我的立場, 既不反共, 亦不挺共

只希望一切以理性角度分析, 包括對於香港任何一個政棍、庸官, 都係一樣

無論那方出問題都照批評

對於香港現狀, 已非常失望, 所以有呢個帖出現

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 17:30 發表
社民連好多 fans都係綜援人士 呢班人當香港欠左佢地咁

自己老竇老母唔養, 推晒去老人院俾政府養

我認為綜援人士投既票只可當半票
唔怪得淨係不斷要求派福利
建設性既嘢從來無聽到佢講,
對啲自力更身, 努力工作交稅既香港人好唔公平

引用:
原帖由 zenith_zenobia 於 2008-10-24 17:45 發表

64謊言
支聯會聲稱死袁木講大話只對外宣稱死23人、堅持64是屠城, 煽動港人加深憎恨中共情緒

仲以為馬力番左黎.
當年啲報導直頭講成"袁木話無死過人"架
唔知你果時出世未

引用:
原帖由 zenith_zenobia 於 2008-10-24 18:31 發表

冇話唔同情軍人喎, 整件事最無辜係比中共極權統治擺佈既人.     我話馬力個類人講d冇血性既話, 你無端白事做乜會話人冇同情心呢?

有咁多大話出現?  你係講緊中共講大話係咪?
馬力講果段說話原裝版本係點?
你去check返
最後點比啲傳媒渲染成乜麽"碌豬"?

引用:
原帖由 !!M 於 2008-10-24 06:51 PM 發表
馬力講果段說話原裝版本係點?
你去check返
最後點比啲傳媒渲染成乜麽"碌豬"?
馬力原意, 對果幾張相有質疑, 主要想說出要人從理性角度去睇64, 批評教師對64灌輸一面倒偏頗理據比學生,  點知講左句「碌豬」, 就比傳媒cut前 cut後, 就咁切底左

所以我認為呢d政棍、傳媒手法, 非常可恥

引用:
原帖由 !!M 於 2008-10-24 06:46 PM 發表

將民主搞到咁, 幾咁可恥

長毛、癲狗常叫的口號, 是「為人民服務」

原來是「搶香港人資源, 去為大陸人服務」!!

原來你辛苦搵來的錢, 要與「不肯工作、不事生產」的大陸來港1年人士, 透過綜緩分享, 還要「成家人」去共享你的血汗錢......

原來所謂支持「民主」, 就是要去與大陸人「共產」!!!

引用:
原帖由 !!M 於 2008-10-24 06:46 PM 發表

政府應該整一個更生康復計劃給部份社民連 fans

不如搞個反政棍遊行
唉,始終香港係無知既人多,清醒既人少