• 瀏覽: 25,559
  • 回覆: 357
樓主所指出的應該系人都知, 但為何那些欺世盜名之輩郤可以當選.
只可以說香港有很多人是盲目, 一聴到"民主" 二字, 便不理是真是假, 大力支持.
一聴到是大律師, 便以為是正義的化身, 不理是否另有所圖.
搞到香港十年來仍然原地踏步, 奈何.

引用:
原帖由 Evilgrin 於 2008-10-24 05:47 PM 發表
我睇唔倒香港有將來. 大家好好為自己未來打萛吧...
有用嗎? 你搵幾血汗錢, 就是要與人地全家分享

引用:
原帖由 七星螳螂 於 2008-10-24 05:49 PM 發表
樓主所指出的應該系人都知, 但為何那些欺世盜名之輩郤可以當選.
只可以說香港有很多人是盲目, 一聴到"民主" 二字, 便不理是真是假, 大力支持.
一聴到是大律師, 便以為是正義的化身, 不理是否另有所圖.
搞到香港十年來仍然原地踏步, 奈何..
民主??????????

長毛、癲狗常叫的口號, 是「為人民服務」

原來是「搶香港人資源, 去為大陸人服務」!!

原來你辛苦搵來的錢, 要與「不肯工作、不事生產」的大陸來港1年人士, 透過綜緩分享, 還要「成家人」去共享你的血汗錢......

原來所謂支持「民主」, 就是要去與大陸人「共產」!!!

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 05:50 PM 發表

有用嗎? 你搵幾血汗錢, 就是要與人地全家分享
努力d賺錢, 然後提早退休啦.
唉...唔走我驚遲d有錢人要Kneel玻璃...

引用:
原帖由 Evilgrin 於 2008-10-24 05:56 PM 發表

努力d賺錢, 然後提早退休啦.
唉...唔走我驚遲d有錢人要Kneel玻璃...
要被民主紅衛兵帶出去遊行示眾 戴著民主罪人的帽子

引用:
原帖由 臭西-曾太 於 2008-10-24 03:43 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=177178813&ptid=8373035]
[/url]
何喜華 = 港奸!   
exactly

引用:
原帖由 CB1668(2) 於 2008-10-24 06:06 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=177200378&ptid=8373035]
[/url]

你可能睇少左四個宇

"原來在你心目中, 照顧孤寡就係........"

案例係依判詞, 至於個官會寫佢個判詞, 我地管唔到.
還我港人智慧
反對政棍亂港

想以1個「照顧孤寡」做餌, 利用香港人同情心??

無論今次事件主角是誰, 此案例一出, 以後所有來港1年人士均可拎綜緩, 香港納稅人要照顧佢地「全家」!!

呼籲下年唔好參加 71遊行, 抗議政棍禍港, 對政府有乜不滿, 由網民另選日子, 自法組織遊行, 唔好再俾班政棍當香港人係傻仔 反政府之餘, 反 Q埋班政棍, P 他們的 K

一直協助爭取居港權的天主教正義和平委員會幹事孔令瑜(民陣七一召集人、陶君行老婆)則批評,社署收緊政策是“趕盡殺絕”,未有向內地人的居港子女提供基本福利保障,就是不尊重當年終院的裁決。

孔令瑜認為,社署提出“防止濫用”只是監管不力的藉口,實際很難衡量綜援金如何百分百用在兒童身上:“是不是用綜援金買來的飯菜,內地媽媽吃一口也不行?”故希望社署可體恤中港家庭的難處。

引用:
原帖由 七星螳螂 於 2008-10-24 05:49 PM 發表
一聴到是大律師, 便以為是正義的化身, 不理是否另有所圖. ...
民主黨唯景事件, 民主黨涂謹申匯標事件, 虧佢仲有面出來選, 在論壇上調轉話人抹黑佢 但你吹佢唔脹, 又選中

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 06:13 PM 發表
民主黨唯景事件, 民主黨涂謹申匯標事件, 虧佢仲有面出來選, 在論壇上調轉話人抹黑佢 但你吹佢唔脹, 又選中
香港的民主發展, 已漸漸進入「小圈子利益選舉」, 置港人利益、前途於不顧

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-24 05:51 PM 發表

民主??????????

長毛、癲狗常叫的口號, 是「為人民服務」

原來是「搶香港人資源, 去為大陸人服務」!!

原來你辛苦搵來的錢, 要與「不肯工作、不事生產」的大陸來港1年人士, 透過綜緩分享, 還要「成家人」 ...
果d 議員話知你死, 佢就個個月收十幾廿皮, 你驚燒到佢果疊咩. 佢地聴唔到你地既怨言.

引用:
原帖由 大司馬 於 2008-10-24 06:13 PM 發表

系呀, 佢仲正義凜然話人地霸道, 佢就成功轉移視線, 得米, 過骨.

唔須要覺得奇怪喎 ....
大陸大把依啲低能人士架啦......
3年幾前.....
有條大6友拎張假嘅20億銀行本票去hsbc換cash

一定唔會俾佢獲勝嘅.....
hk人唔蠢得晒嘅.....

芋仔騙徒食髓知味,經常犯案
一名內地騙徒食髓知味,經常來港犯案,先用千元面額鈔票購物,趁店員忙於找續時,突改給對方小額鈔票圖擾亂其注意力,將「金牛」和找續款項一併交給他,藉此手法「呃錢」。但騙徒昨日在上水、粉嶺和大埔重施故技,多次嘗識犯案時,卻全皆失敗告終,終在港鐵大埔站終被探員拘捕。被捕內地男子姓陳(39歲),涉嫌與本月在北角、柴灣、屯門、天水圍及青衣等區發生多宗行騙和企圖行騙案有關,現因涉嫌企圖行騙被警方通宵扣查。
重施故技均失手
original by hongkong daily news
url : http://www.hkdailynews.com.hk/news.php?id=9536
一名39 歲陳姓內地男子, 涉嫌與本月在港島及新界多宗行騙及企圖行騙案有關, 被警方拘捕。 警方根據線報, 昨午監視該男子, 發現他於上水石湖墟一間便利店, 以1000 元鈔票購買香煙。 找贖時, 男子隨即聲稱使用面額較小的鈔票, 藉此分散店員注意力, 收回一千元鈔票及 ...
警方大埔拘涉多宗騙案男子
original by apple daily

url : http://www.appleactionews.com/si ... 1&dis_type=text

警方在大埔拘捕一名多次以一千元鈔票購物行騙的內地男子,涉及款項六千元,他會被通宵扣查。警方根據線報,跟蹤一名三十九歲內地男子,發現他在上水石湖墟一個便利店內,購買一包香煙,並以一千元鈔票付款,店員準備找錢時,疑犯就改用面額較小的鈔票,一面取回一千元的 ...

original by cr
url : http://www1.881903.com/apps/news ... 102322270153400.htm

引用:
原帖由 formosa_hkg 於 2008-10-24 06:39 PM 發表
芋仔騙徒食髓知味,經常犯案
一名內地騙徒食髓知味,經常來港犯案,先用千元面額鈔票購物,趁店員忙於找續時,突改給對方小額鈔票圖擾亂其注意力,將「金牛」和找續款項一併交給他,藉此手法「呃錢」。但騙徒昨 ...
你比d罪案case做咩? 國國都有唔少外來罪案架啦, 唔relevant喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]