• 瀏覽: 25,562
  • 回覆: 357
香港實在負擔不起、亦無必要負擔這個額外財政包袱!

法官都像是不食人間煙火, 我怕又亂判

呢班狗屎議員同社工, 就係幫D所謂弱勢社群.
咁我哋呢D每年交三,四萬稅嘅人, 係金融海嘯下被 lay-off 嘅人,
又便個幫我哋呀...???

引用:
原帖由 engine 於 2009-3-10 04:00 AM 發表
呢班狗屎議員同社工, 就係幫D所謂弱勢社群.
咁我哋呢D每年交三,四萬稅嘅人, 係金融海嘯下被 lay-off 嘅人,
又便個幫我哋呀...???

...
某程度上, 社會裡能自給自足的才是弱勢社群, 被打劫的一群

引用:
母語教學
民主黨張文光/司徒華, 提出的「母語教學」、「堅持內地所生子女在港接受免費教育」, 不但令學生英語水平急速下降, 又增加香港納稅人負擔
提倡實行母語教育既係老董政府,點樣實行亦都係老董政府!只鬧民主派人士而唔鬧老董政府,針對民主派?

引用:
原帖由 LLABIEB 於 2009-3-10 04:27 AM 發表

提倡實行母語教育既係老董政府,點樣實行亦都係老董政府!只鬧民主派人士而唔鬧老董政府,針對民主派?
母語教學是教協一直爭取, 由老董落實。

any new development on this law suit

引用:
原帖由 hokatung 於 2009-3-22 11:21 PM 發表
any new development on this law suit
我都想知

呢單野真係多得民陣、學聯、泛民爭取的居港權

今日既香港,因為有以前既儲備,面對問題都可以解決....
當政棍玩完香港之后,所有香港人都要一齊受.......
作為香港人,知問題系邊,但又無力做到咩.......唉.....

引用:
原帖由 新奇士● 於 2009-3-10 03:42 AM 發表
法官都像是不食人間煙火, 我怕又亂判

唔知香港法官有冇試過

因為香港經濟不景

而減人工

同香港市民共渡時間呢?

引用:
原帖由 唔記得喎 於 2009-4-1 02:48 PM 發表

唔知香港法官有冇試過因為香港經濟不景而減人工同香港市民共渡時間呢?
應該無試過

香港已經俾d無錢既大陸人當左做提款機啦~
最搞笑係有得講數去挑戰派錢金額~~ 無奈
大家都係快d蓄錢移民吧~~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]