• 瀏覽: 15,291
  • 回覆: 345
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 feelblue 於 2008-10-22 09:45 AM 發表
上面好多主觀猜測。
唔知你係唔係講緊我呢

民主黨甘議員o係10月11日代表購買股票掛勾票據的投資者跟渣打開會<--事實
甘議員當時未有公佈持有該銀行ELN<--事實
直至前日有新聞報導指甘議員持有雷曼迷你債券,他才發表聲明購買由瑞銀發行的股票掛鈎票據<--事實
有機會被人懷疑<--客觀事實,唔係我懷疑佢,係外界有人懷疑有利益衝突

引用:
原帖由 hkD新牌仔 於 2008-10-22 09:55 AM 發表

2012年有左雙普選香港就唔會有官商勾結
2012年有左雙普選﹐商界係立法會既代表會大幅度減少﹐政府政策亦吾可以偏幫商界。

引用:
原帖由 udbkam3 於 2008-10-22 09:58 AM 發表

(選舉要大量經費, 睇下美國共和黨收完石油商同軍火商的捐款之後要點...)

但是我地唔可以咁講, 因為香港其實係無言論自由, 只可以發表支持2012年雙普選的言論,
所以死都要話「係呀」
從來無人講過只可以發表支持2012年雙普選的言論

引用:
原帖由 udbkam3 於 2008-10-22 10:03 AM 發表

憤青, 土共, 義和團, 五毛黨
全部可以做人民代表, 商界無席位, 無商人囤積居奇

引用:
原帖由 hkD新牌仔 於 2008-10-22 10:02 AM 發表

共產是最好的, 無晒商界代表
這只是你的個人意見。

泛民只係支持全民有公平﹐平等既代表。 無分界別。

引用:
原帖由 udbkam3 於 2008-10-22 10:04 AM 發表

打伊朗, 殺伊朗小孩, 而且伊朗人大都唔食豬, 殺完伊朗的小孩都唔會有天主教正義和平委員會開燭光晚會譴責,
咁就可以大量買軍火, 報答軍火商
又係主觀猜測?

引用:
原帖由 udbkam3 於 2008-10-22 10:04 AM 發表

打伊朗, 殺伊朗小孩, 而且伊朗人大都唔食豬, 殺完伊朗的小孩都唔會有天主教正義和平委員會開燭光晚會譴責,
咁就可以大量買軍火, 報答軍火商
天主教正義和平委員會
引用:
原帖由 feelblue 於 2008-10-22 10:06 AM 發表

這只是你的個人意見。

泛民只係支持全民有公平﹐平等既代表。 無分界別。
無分界別就是共產 一齊著藍色制服

引用:
原帖由 hkD新牌仔 於 2008-10-22 10:04 AM 發表

全部可以做人民代表, 商界無席位, 無商人囤積居奇
錯﹐只有全民一人一票選出既﹐先可以做代表。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]