• 瀏覽: 50,418
  • 回覆: 770
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 alphafish 於 2008-10-7 01:05 PM 發表
我地需不需要申請上街遊行, 抗議政府強迫銀行購回雷曼苦主的迷你債券
政府的行動嚴重影響香港的營商環境, 以後有錢掙就自己袋, 輸錢就話政府監管不力, 要求商家回水
政府開左先例後, 買股票唔使怕輸錢, 因為政府監 ...
此例一開, 以後香港的金融體制大受打擊, 會令投資者失去信心, 嚴重打擊香港

上街遊行要先申請的, 網民必需要站起來反對狐狸搞亂香港

有些別有用心的傳媒及政黨借此事搗亂香港
我支持任志剛!!

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-7 10:55 AM 發表

大家要捍衛任志剛 !!  捍衛香港金融/銀行體制!!   趕走狐狸搞亂香港!!

雷曼事件演變到今日, 一干政黨, 如民主黨(非常落力)、社民連(長毛衝擊中銀)、民建聯等等..對雷曼涉事者非常落力........

幾時香港 ...
力挻任志剛.打倒一些假苦主

根本而家既做法係銀行間接承認左呃人, 任xx幫拒掩飾

如果無野, 銀行有甘讓步?  可況回購是有機會賺突既

佢地有咁多錢可以輸... 佢地知唔知仲有好多人希望有最低工資架 ... ?

反對任志剛下台!!

支持任志剛.
打倒一些假苦主,只識推卸責任

引用:
原帖由 hetero 於 2008-10-7 01:20 PM 發表
根本而家既做法係銀行間接承認左呃人, 任xx幫拒掩飾

如果無野, 銀行有甘讓步?  可況回購是有機會賺突既
假如真的涉及誤導, 好應該以法治處理, 而唔係以政治手段迫銀行界

更加唔應該迫任志剛下台

引用:
原帖由 Neo 於 2008-10-7 01:26 PM 發表

假如真的涉及誤導, 好應該以法治處理, 而唔係以政治手段迫銀行界

更加唔應該迫任志剛下台
希望樓主.或有心人.
SEND
給報章.反映民意.同埋給D垃法會議員.尊重民意.

我己send 信到民主黨,表示反對雷曼手法,支持任須

為何政黨一面倒支持所謂'苦主',有証據銀行誤導佢地,應該拿出証據用法律解決,輸打x要,不知所謂.政府應該好似考慮加生果金咁,用拖延手法,根本班人理虧在先.

報章編輯同垃圾會議員疑患上嚴重離奇眼疾
睇不到網上一切反雷曼苦主睇法!

引用:
原帖由 Nevaeh 於 2008-10-7 01:38 PM 發表
為何政黨一面倒支持所謂'苦主',有証據銀行誤導佢地,應該拿出証據用法律解決,輸打x要,不知所謂.政府應該好似考慮加生果金咁,用拖延手法,根本班人理虧在先.
無論誰理虧在先, 也應尊重香港的法治精神

支持任總繼續同香港把關抵抗外敵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]