• 瀏覽: 18,915
  • 回覆: 112
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 thank-777 於 2018-6-25 06:44 AM 發表

公安效率高, 犯罪率低

香港南亞亂港永世不能解決
心涼
根本無分別

引用:
原帖由 eldexlee 於 2018-6-25 05:26 發表
房署淮養果批小狗,到而家小狗吾死都最少15歲.而且後期係吾再批養狗,除非你隻係導盲犬仲有D機會批…

"房屋署會採取「可暫准原則」,處理在扣分制實施前已在公屋飼養的狗隻。根據有關原則,在2003年8月1日前已在公屋飼養的小型狗隻 (即體重少於20公斤的狗隻),租戶必須事先獲得一次過批准,才可繼續飼養狗隻。獲批准的租戶須嚴格遵守署方訂定的守則,租戶如兩次違反飼養狗隻的守則,有關批准便會被撤銷。

由 ...
我有看到這扣分的說法。

不過,房委會早以開始對養狗人士包容,屋邨有寵物公園,狗廁所的設施。

法律只是我張紙,自由是有個行動。

用手機支付

引用:
原帖由 陳嘉章 於 2018-6-24 04:38 PM 發表
覺得住响公屋越來越沒有安全感!錢包,睡覺的時候都要跟隨自己身邊。

點解?

你有沒有想到百家的門會有各自不同的鎖鑰嗎?實際上,無論什麼平與貴的鎖,都只是十幾個變換的鎖鑰。有時候,只要一條百合鎖鑰便好容易開啟了。

所以,我屋企發現經常失竊,賊佬就襯人家深夜入睡的時候,入屋偷錢,發現銀包裡的幾百元不翼而飛。這是一個窮等人家一個星期的買餸菜的錢,就此失去!

有人說:為何你不報警處理?但是,沒有人証 ...
你似乎精神有嚴重的問題,又被逼害妄想症,快去睇醫生。

引用:
原帖由 陳嘉章 於 2018-6-25 06:33 AM 發表

開玩笑罷了!公屋否需要$5000把鎖。
$3000左右也有得賣。

用幾千蚊買個靚鎖,值得投資

引用:
原帖由 陳嘉章 於 2018-6-24 09:26 PM 發表

換過幾次啦!入慣左自然有自備多種百合鎖匙,冇佢乎!
喺屋入面加個門卹裝多兩隻門牛出面根本就唔會開到, 我呀哥果度住左三十幾年都有聽到有咁咩事 ,有病係要去睇醫生!

引用:
原帖由 wen170977 於 2018-6-25 07:25 發表

喺屋入面加個門卹裝多兩隻門牛出面根本就唔會開到, 我呀哥果度住左三十幾年都有聽到有咁咩事 ,有病係要去睇醫生!
睇過佢上個post都知有病啦

引用:
原帖由 武德鼎 於 2018-6-24 07:28 PM 發表

年老大?
等六合彩頭獎不如等死
唔等得可以去死
投胎轉世
輪到公屋同中六合彩已係程度相似的大運
一個正常人無咁好運既

引用:
原帖由 so_b_2004 於 2018-6-24 08:02 PM 發表

大陸賊多過人……新聞都知啦……on鳩佬
以前响大陸做野
過年返香港
年後返去道鐵閘被報癈
要搵業主維修

入去監獄啦,有人專責把守,最有安全感掛

防盜係靠鎖唔係靠鏈架
條鏈同防盜眼作用相近
係方便你在開門前知咩人到訪而已

而家全部電子貨幣

引用:
原帖由 陳嘉章 於 2018-6-24 10:31 PM 發表

我不知道,亦都不想沒黑大陸。你未北上過就不知道事實真相。我14年前返東莞上班的,北上有10年多,覺得南頭、東莞環境好好,沒有發生罪案,例如打家劫舍、當街搶嘢,沒有這些。

宜家高鐵快要開通,北上返工的可以乘坐高鐵先到廣州南站再轉車,其實,可以大大縮短了乘車的時間。費用聽說$270,不是每天都要乘坐的,只是星期一上班及星期六下午下班需要坐的。即是一星期乘高鐵兩次,覺得不算什麼負擔。 ...

引用:
原帖由 陳嘉章 於 2018-6-25 06:46 AM 發表

我有看到這扣分的說法。

不過,房委會早以開始對養狗人士包容,屋邨有寵物公園,狗廁所的設施。

法律只是我張紙,自由是有個行動。
又係法律第二…

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]