• 瀏覽: 23,210
  • 回覆: 166
引用:
原帖由 nikkorlee 於 2018-6-22 06:52 PM 發表
去大理,麗江開間客棧避世也不便宜了,雖然系我夢想,但幾十萬買了樓,你講的城市點穩食?
成都樓價都3000文港幣一尺了

坐言起行,立馬行動啦

引用:
原帖由 owlhouse 於 2018-6-21 06:47 PM 發表
單身,想買樓,樓太貴又住得細,越覺得唔抵,很想離開香港,在海外做小生意,請問有咩方法?

申利:100萬唔夠,希望去東歐。
學左人地語言未? 走去搶人資源做蝗蟲。

去台灣啦!快!

得一百萬投資移民真係唔洗諗,有無乜野技能 ?

引用:
原帖由 owlhouse 於 2018-6-21 06:47 PM 發表
單身,想買樓,樓太貴又住得細,越覺得唔抵,很想離開香港,在海外做小生意,請問有咩方法?

申利:100萬唔夠,希望去東歐。
菲律賓ok啦

引用:
原帖由 hdhz 於 2018-6-22 02:52 AM 發表

100萬唔夠去東歐,咁可以去東非
去東非落後d地方,可以做大王喇!

引用:
原帖由 nikkorlee 於 2018-6-22 08:05 PM 發表
講真沒錢不要移民,特別窮地方

我之前可以拿美國綠卡,都放棄左

還是廣州好,有吃,有玩,一堆波友,一起踢波,去美國有咩玩,又沒朋友,難道我30幾40歲人咩都從頭離過咩 ...
美國真不好,又難生存,無特別技能好蓯搵嘢做。

廣州屋房好貴,係天河區都要百萬,老站附近只是便宜少少。

引用:
原帖由 齋睇唔買 於 2018-6-22 08:52 PM 發表
得一百萬投資移民真係唔洗諗,有無乜野技能 ?
真是投資移民要幾球,無乜特別技能。

重係度出post上飛機喇

引用:
原帖由 owlhouse 於 2018-6-22 10:24 PM 發表
真是投資移民要幾球,無乜特別技能。
真心推薦民主菲律賓,攞一球過去就可以嘆世界

引用:
原帖由 nikkorlee 於 2018-6-22 10:31 PM 發表

不是百萬,系500萬,我現在海珠區住緊果間,880尺,👆兩個月樓上放盤,335萬人民幣,尺價4000幾港幣
同區好多10-15年電梯屋苑都賣緊4500一尺,我度算比較低

我打算下年換返越秀區的學位房,目標系1000尺,三房,預算要500萬-550萬 ...
貴成咁,如要番大陸都要再去二三線城市

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]