• 瀏覽: 28,147
  • 回覆: 160
  • 追帖: 2
+10
社會已經出現結構性問題,父母不慈(林林事件),子女不孝(濕疹殺父母),父母子女互相廝殺,人性泯滅

政府無能,官員白痴,政制腐敗不公,工程偷工減料豆腐渣,人口政策失誤,樓價堅離地,年輕人絕望

社會缺乏動力,嚴重老化,陷於撕裂,教育制度千瘡百孔,五毛充斥,價值觀扭曲

距離真正暴動不遠了

打老婆的班頭   降婦女的領袖

天若有情天亦老 人間正道是滄桑

佔有過更損失得多, 彷彿有循環因果
追憶 總比平凡易過,
沒試過那知真正愛, 無力再轉送別人
沒愛過那知真正痛, 原來面上沒傷痕
一世的錯為了一次的對
一世的冷為了一次的暖
要笑我笑我天生只有痴
很期待再次暴動

因為我棍看黃絲流血

引用:
原帖由 y2k2 於 2018-6-21 04:54 PM 發表
社會已經出現結構性問題,父母不慈(林林事件),子女不孝(濕疹殺父母),父母子女互相廝殺,人性泯滅

政府無能,官員白痴,政制腐敗不公,工程偷工減料豆腐渣,人口政策失誤,樓價堅離地,年輕人絕望

社會缺乏動力,嚴重老化,陷於撕裂,教育制度千瘡百孔,五毛充斥,價值觀扭曲

距離真正暴動不遠了 ...
你講既社會問題真係

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-6-21 04:58 PM 發表
很期待再次暴動

因為我棍看黃絲流血
唔好咁啦

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-6-21 04:58 PM 發表
很期待再次暴動

因為我棍看黃絲流血
很可惜,中央是不會如你所願的,第一個就會清除你這種想暴動的

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-6-21 05:04 PM 發表

你講既社會問題真係
係血淋淋事實

引用:
很期待再次暴動

因為我棍看黃絲流血
我可以尿射男尸面, 屎餵賤骨頭,

引用:
原帖由 y2k2 於 2018-6-21 05:07 PM 發表

很可惜,中央是不會如你所願的,第一個就會清除你這種想暴動的
我長年在深圳生活

看住香港仆街混亂都不知幾爽

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-6-21 05:31 PM 發表

我長年在深圳生活

看住香港仆街混亂都不知幾爽
心地咁差

引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2018-6-21 05:21 PM 發表

我可以尿射男尸面, 屎餵賤骨頭,
唔好咁啦, 對件事冇幫助

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-6-21 05:45 PM 發表

唔好咁啦, 對件事冇幫助
共產黨同香港政府對香港人做嘅事,呢個塲面始終會出現,只是時間問題

引用:
原帖由 y2k2 於 2018-6-21 16:54 發表

你講嘅問題,西歐北美嘅民主社會更家嚴重,你又何來如此結論呢?

引用:
原帖由 y2k2 於 2018-6-21 04:54 PM 發表

香港當今社會困局,源於90萬單雙非盲流移民湧港,引發一系列土地住屋價格暴漲問題,更帶動通漲與社會資源枯竭既延伸問題,咁究竟係邊班pk 搞出嚟棟鳩香港人? 咪就係公民黨喺2001年利用雙非鼻祖莊豐源案,去告鳩香港特區政府而搞出單雙非居港權,嚟棟鳩本土香港人囉!

你就先 assume 我呃Q你,以下列出每項事件,自己上網翻查事件來龍去脈,自己用腦分析諗諗我有無點你.

list out:
(1)1998年用吳嘉玲案,搞大陸人蛇兒童居港權 (民主黨伙拍社組所為);
(2) 2001年用莊豐源䅁,搞出單雙非居港權 (公民黨律師團);
(3) 2012年用菲傭䅁,幚28萬菲印女傭搶奪居港權 (公民政黨律師團);
(4) 2013年幫新移民告香港福利署,奪得新入境既享全額現金綜援及公屋福利 (民主黨及社組所為);
(5) 2009年幫菜園村無土地業權既非原居民,跟有業權既原居民平權,即是香港40萬原居民丁權問題,俾泛民煲大到近60萬 (有20萬無業權既非原居民),邊個埋單賠俾非原居民? 唔係由原居民出錢,而係無辜既香港納稅人找數,香港可建多層大廈住宅既土地更加缺乏! (全部泛民政黨都有份棟香港人);
(6) 立會日夜拉布去拖跨香港, 特別係開地建屋既事,公民黨及民主黨用單雙非居港權及即享福利去引入了90萬大陸新移民到香港,卻跟手阻止開地建屋建新市鎮去容納人口暴漲,就係想以推爆樓價租金及輪爆公屋去製造民怨. (全部,泛民都有份);
(7) 發動佔中堵路去折磨香港人 (全部泛民都有份);
(8) 2015年否決一人一票選特首既政改方案,否則我地香港人喺2017年已經可以集體普選入閘既特首候選人,包括泛民捧出嚟既胡官及薯片曾,咁為咩事口喊民主既泛民要否決政改去制止香港市民有普選權? (全部泛民都有份);
(9) 用難民聲請去引入南亞假難民食福利,以賺取法援律師費,即使整死香港也在所不惜 (民主黨/公民黨律師團及工黨都有份)
(10)2016 年,係立法會拉布拖死醫療改法案,阻止開放香港醫療專業,延續本土醫生群體壟斷市場. (公民黨醫生)

而以上列舉泛民禍港噤多次,單單對香港傷筋動骨,鑊鑊甘! 單單都發生喺你身邊喺你眼前.

引用:
很期待再次暴動

因為我棍看黃絲流血
等待新防暴水車如何噴漆班黃🐷

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]