• 瀏覽: 6,884
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
先有臺灣旅行法,繼而在臺協會加大工作人員成500人,有些仲係陸軍海戰隊,仲要揀係特金會果日開幕,肯定唔係巧合。而家美國又有議員要求特朗普同臺灣建交承認臺灣係一個獨立的政府。中國今次真係大獲。其實中國先前係誤判侵侵,當佢廢物,冇睇到佢連炒幾個主張和諧的手下,換返幾個好戰的手下,已經顯示佢的政治取向!中國有排煩!

美軍一靠岸,一部署殺得,一宣布獨立,便直接開戰,沒有得談

引用:
原帖由 howah20131217 於 2018-6-21 12:15 PM 發表
中國會打美國?

引用:
原帖由 西西積叻 於 2018-6-21 12:28 PM 發表

中國會打美國?
中國祗係統一。

台灣越向老尾走近,中國就越封鎖台灣,到時候呆灣仔連22K 都無。好容易內亂生變。

睇返中國5千年歷史,每次政權交替嘅引發點都離不開天災人禍(即係人民食唔飽)

老尾打台灣牌,有咩水過比台灣?
老尾自己得嗰2百年歷史,點睇得通?

老尾會唔會為台灣負韓戰2.0嘅代價?

當年嘅金家政權,共產黨都頃盡資源同聯軍開戰。今日仲要係「自己地方」,你話共產黨會唔會縮?
就算你話老尾軍力如何強勁,要贏老解都必定付好大代價。
問題係老尾會唔會為台灣付呢個代價?

假設老尾打贏,台灣獨立。咁老尾著數點係邊?
老尾打輸,台灣比大陸武統。老尾從今以後連台灣呢張牌都無埋。
你係老尾,你駁唔駁?

好事,台灣越折墮,去台灣旅行洗費就越平。

如果老尾嘅所謂台灣牌只係咀炮上出下口術嘅,那麼老尾絕對會輸比宇宙最強嘅中共口交部。

咁中國要打廣東牌, 3 番起糊

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-6-21 12:42 PM 發表
老尾會唔會為台灣負韓戰2.0嘅代價?

當年嘅金家政權,共產黨都頃盡資源同聯軍開戰。今日仲要係「自己地方」,你話共產黨會唔會縮?
就算你話老尾軍力如何強勁,要贏老解都必定付好大代價。
問題係老尾會唔會為台灣付呢個代價?

假設老尾打贏,台灣獨立。咁老尾著數點係邊?
老尾打輸,台灣比大陸武統。老尾從今以後連台灣呢張牌都無埋。
你係老尾,你駁唔駁? ...
X2,滷味眼中台灣唔值錢㗎,唔會打真軍,只利用嚟搧風點火攪攪震

引用:
原帖由 howah20131217 於 2018-6-21 12:15 PM 發表
精神勝利法?

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-6-21 12:36 PM 發表
台灣越向老尾走近,中國就越封鎖台灣,到時候呆灣仔連22K 都無。好容易內亂生變。

睇返中國5千年歷史,每次政權交替嘅引發點都離不開天災人禍(即係人民食唔飽)

老尾打台灣牌,有咩水過比台灣?
老尾自己得嗰2百年歷史,點睇得通? ...
中共自己也有問題要面對?

鍵盤翻頁
左右