• 瀏覽: 106,208
  • 回覆: 1,003
+15
涉嫌弒父母後吸氣體自殺亡的23歲女阿瑜,疑因長期受濕疹困擾致留遺書指「生不如死」,並把怨恨轉移到父母身上致犯下彌天大錯。今年4月,她曾在網上討論區留言嘆長期患濕疹苦不堪言,病情惡發的日子過著「唔係人過的生活」,她對父母有濕疹仍誕下自己亦懷有很深的怨恨,並曾網上以粗話留言「濕疹生仔仆街過窮人生仔…(因...

原來係呢個原因

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20180619/58336141

老豆老母供書教學,養到妳咁大又唔見妳多謝佢哋?

點都衰唔過做毒果記者,生唔生濕疹冇得揀,做唔做毒果記者有得揀,有人唔做要做畜牲賤過泥。

鼓吹怨政府怨父母極端負面思想討論區害死冇腦新一代

一家人,有難齊齊揹。佢地既病遺傳得比子女,即係佢地都受緊同樣之苦。有乜咁大理由要殺死自己父母先自殺?

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2018-6-19 02:53 PM 發表
點都衰唔過做毒果記者,生唔生濕疹冇得揀,做唔做毒果記者有得揀,有人唔做要做畜牲賤過泥。
毒果害死冇腦新一代

有無睇過中醫? PK要唔要殺父母咁大仇口? 佢家姐都無事啦

濕疹好似唔係遺傳病喎

呢 D 正垃圾,自從佔中之後,乜春都用暴力解決,以前邊有咁多呢 D 事㗎。
引用:
原帖由 rainmaker313 於 2018-6-19 02:50 PM 發表
老豆老母供書教學,養到妳咁大又唔見妳多謝佢哋?

又係黃c......唉...

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2018-6-19 02:53 PM 發表
佢條仆街應該春代生滿晒濕潤

引用:
原帖由 cwbguy 於 2018-6-19 03:02 PM 發表
濕疹好似唔係遺傳病喎
濕疹未必直接遺傳,但家人有其他過敏症狀,會較易有濕疹

呢d咪典型黃膠lor

香港人真恐怖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]