• 瀏覽: 39,201
  • 回覆: 166
  • 追帖: 4
+3
【貨Van界女神】索過「跟車羅拉」美女轉行揸貨Van送貨月入4萬(足本版)

女人做司機的不多,年輕少女揸貨Van更加少。24歲的Rainky,是有點破格。

「之前是做酒吧的,又做過飲食業,又做過私影模特兒。」Rainky說做酒吧時,是任職經理的,但其實多是行行企企,跟客人耍樂,「是否辛苦?都有一點的,日夜顛倒,但又很開心的。」

三個多月前,她轉行做運輸,揸貨Van送貨,「首先是興趣(喜歡駕駛),其次是有朋友介紹,我看到收入不錯,就試一試。做了後又發覺真的不錯,便繼續做。」

對於她轉行,家人都支持的,「我的家人沒有怎樣反對,我媽媽說,想做便買輛車。到我入行後,連爸爸也覺(這工作)不錯,他也想入行。」要入行,先要買一輛車,「這輛車28萬,每個月(供款)差不多五千元。都不覺(負擔重),每個月供款數千元,其實負擔不大。」

Rainky也承認,女孩子做這行,確實不多。像她這樣年輕的,更加少見。所以她入行後,不少行家也談論起來,「有朋友說過,行內有師兄會討論我,可能覺得有年輕少女入行,他們會比較好奇我是什麼人。之後可能有一、兩個見過我,可能便會一傳十,十傳百,再開始討論。」

她平時接載的,多是裝修工人,替他們運送裝修材料和工具,「收入方面,現在一個月的收入,是以前做酒吧的兩個月。大概多少錢,大概三、四萬啦。都可以的,不錯了。」

在這個男性為主的行業,女孩子肯勤奮努力,也有出頭天…….。

賣廣告賣到咁撚明顯! 想氹啲後生仔入行咋啩!4皮條數點計呀?開足30日,每日1700先可以淨賺到呢個數喎? 皮幾2皮就差唔多。蘋果收咗人錢做單咁嘅新聞,都唔好離譜到當人傻仔啦。

新聞來源連結:

http://s.nextmedia.com/magazine/r.php?a=2_594744_0&i=20180619

月入 4 萬,無話淨袋係 4 萬。
你知啦,「平果妓者」中文幾咁好㗎啦。
引用:
原帖由 jfavejfave 於 2018-6-19 07:06 AM 發表
【貨Van界女神】索過「跟車羅拉」美女轉行揸貨Van送貨月入4萬(足本版)

8424627 8424628

女人做司機的不多,年輕少女揸貨Van更加少。24歲的Rainky,是有點破格。

「之前是做酒吧的,又做過飲食業,又做過私影模特兒。」Rainky說做酒吧時,是任職經理的,但其實多是行行企企,跟客人耍樂,「是否辛苦?都有一點的,日夜顛倒,但又很開心的。」

三個多月前,她轉行做運 ...

4萬一個月無可能,除非有外快

我看過佢哋啲車廣告
乜×刀送
雞唔知送唔送呢?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-19 07:10 AM 發表
月入 4 萬,無話淨袋係 4 萬。
你知啦,「平果妓者」中文幾咁好㗎啦。

收4萬都難啦,一日要搵差不多兩千銀。當你300蚊轉要走7轉。一日有無咁多大旗?

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2018-6-19 07:19 AM 發表

收4萬都難啦,一日要搵差不多兩千銀。當你300蚊轉要走7轉。一日有無咁多大旗?
 只要信不要問😜

可能成年有一個月有收到 4 萬
「平果妓者」咪當個個月都收到囉
你知佢哋 D 報導可信性有幾高㗎啦
引用:
原帖由 一一一木木木 於 2018-6-19 07:19 AM 發表

引用:

我識個司機,到頭嚟都係唔做,情願畀人包月,佢話要搶call,一轉一般一百幾十,日頭人多車多,有時成個鐘先走一轉,日頭生意多,但搶單人多,塞車,做通宵,好啲,但又冇咁多單接。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-19 07:24 AM 發表
可能成年有一個月有收到 4 萬
「平果妓者」咪當個個月都收到囉
你知佢哋 D 報導可信性有幾高㗎啦

收四萬都冇可能,一個鐘做一轉咋一般,又要等客,等客上落貨、塞車,全部都係時間,又塞車。

引用:
原帖由 willy222 於 2018-6-19 07:11 AM 發表
4萬一個月無可能,除非有外快
十年前 貨車上台接call 識玩嘅
都過山一日啦 即閒閒地破千冇難道
儲多點客 有回頭草更多啦
現今 貨佬 撈得掂的  柯打接不完
你緊係唔知長途一轉賺幾錢

引用:
原帖由 東方紅 於 2018-6-19 07:26 AM 發表

我識個司機,到頭嚟都係唔做,情願畀人包月,佢話要搶call,一轉一般一百幾十,日頭人多車多,有時成個鐘先走一轉,日頭生意多,但搶單人多,塞車,做通宵,好啲,但又冇咁多單接。 ...
剩上台等call食得屎 根本唔係咁玩

佢送外賣又話你知咩

引用:
原帖由 浪漫留言 於 2018-6-19 07:33 AM 發表

剩上台等call食得屎 根本唔係咁玩
係,可以儲客,但軟件冇得變,即塞車。日頭過轉海都閒閒地一粒鐘。

吹大D,開心D.....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]