• 瀏覽: 10,254
  • 回覆: 118
引用:
原帖由 電梯真空的筍盤 於 2018-6-19 09:25 PM 發表

中國快D學上兩次跪低啦!若果不跪再戰,股市可能爆發股災的,到時我們就慘了!
上兩次系邊兩次?點樣跪低法?睇嚟你畀毒果、大紀元等洗咗腦,已經唔識獨立思考

引用:
原帖由 pakinHK 於 2018-6-19 05:24 PM 發表

你主子係美國佬?
明白晒。
有無糧出嫁?
應該系“神級*手”嘅分身或隊友,一樣咁小學雞

引用:
原帖由 Blonzz 於 2018-6-19 09:47 PM 發表
同中興做左喪事再講啦
中興執咗?

引用:
原帖由 食指 於 2018-6-19 10:08 PM 發表

上兩次系邊兩次?點樣跪低法?睇嚟你畀毒果、大紀元等洗咗腦,已經唔識獨立思考
我唔理!總之今次中國一定要跪低!

引用:
原帖由 Blonzz 於 2018-6-19 10:20 PM 發表

你唔知中國傳統臨死要買定壽衣咩?
Trump個孫女唔知會唔會幫佢買定...

Trump最近嘅表現已經顯示其賭徒性格,已經孤注一擲。佢已經不顧國家利益,將成個美國經濟利益綁架,贏則可以贏中期選舉,避免被彈劾,輸就輸清光,拖累全國。難怪佢會破差幾次

引用:
原帖由 食指 於 2018-6-18 11:06 PM 發表
美國將加收500億中國商品關稅,中國回擊,香討"中國跪低"反中L集體失聲
貿易戰對全世界都冇乜好處,唯一嘅好處就系見證d冇腦反中L如何弱智
佢哋一向都係井底蛙~

引用:
原帖由 Blonzz 於 2018-6-19 10:34 PM 發表

我講過秘密你知,佢越打中國打得勁,佢d選票將會越多。
唔奇吖,美國愛國洗腦教育由幼稚園開始,教育、電視媒體全部一齊做愛國洗腦,所以美國人大多數都愛國。同中國貿易戰,美國人大部分人一開始肯定撐Trump,貿易戰贏咗嘅話,Trump更加會成爲英雄,但如果貿易戰陷入泥沼,甚至損失慘重,佢就會人人喊打。

真係有米個d 美股升就買咯 人仔升就儸住咯。
沒錢個d 聽新聞咯 聽到美國勁就拍下手掌咯。支持大陸就叫兩聲咯
貿易戰搞到失業啊?上街行下。支持下黃絲咯。
仲可以點喔。

引用:
原帖由 Blonzz 於 2018-6-19 10:57 PM 發表

幾好描述,正如中國人咁憎日本一樣
中國經濟總量遠超日本,中國發展速度遠超日本,所以中國人憎日本系主要因爲歷史原因以及日本政府嘗試否認侵略罪行。而美國人對中國最主要系感到威脅,被超越、取代嘅威脅。兩者根本唔同性質。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]