• 瀏覽: 10,245
  • 回覆: 118
引用:
原帖由 kenlo310 於 2018-6-19 06:15 PM 發表
就算股票輸錢都支持中國打9老美
咁你入左幾多球763?唔好口噏噏當秘笈。

中國一旦屈服,一世俾人㩒住砌,老虎都鬥落去.

香討有很多漢奸及英/美走狗...

引用:
原帖由 食指 於 2018-6-18 11:06 PM 發表
美國將加收500億中國商品關稅,中國回擊,香討"中國跪低"反中L集體失聲
貿易戰對全世界都冇乜好處,唯一嘅好處就系見證d冇腦反中L如何弱智
中國快D學上兩次跪低啦!若果不跪再戰,股市可能爆發股災的,到時我們就慘了!

就算倒退廿年都唔買美國芯片
大家攬炒

引用:
原帖由 石叻 於 2018-6-19 06:24 AM 發表

Xi should not only think local but also global.
for Xi, China first

引用:
原帖由 石叻 於 2018-6-19 05:57 AM 發表

Xi should throw in the towel to cut loss.
no wonder yellow ribbons are losers

引用:
原帖由 石叻 於 2018-6-19 09:55 AM 發表

None cares about your discussion.
there you are, my little puppy barking overnight...

引用:
原帖由 石叻 於 2018-6-19 10:31 AM 發表

Finish ? Close ? Shut up already.
yes, I closed my windows and doors while I was sleeping, so I wouldn't hear my dog barking in my yard.

美國的做法,猶如「七傷拳」——既傷人,亦傷己。

引用:
原帖由 石叻 於 2018-6-19 10:04 AM 發表

ZTE meets ten dollars now.
broadcom nxp deal? no deal

引用:
原帖由 貓男 於 2018-6-19 12:34 PM 發表

玩關稅戰,都要睇吓某農業大國玩唔玩得起。
一味吹500億500億咁加,你估陰司紙咩!
即使打25%稅,都要有2000億貨物交易先有咁多稅打。
美國佬家陣咁窮,我就放長對眼睇吓佢仲玩得幾耐!

仲有,大陸唔係魚腩,同你打關稅戰嘅話,得益只有第3方嘅國家。 ...
美國內部已經嘈緊,基本上除咗幾隻鷹派政客之外,冇一個正經嘅經濟學家睇好trump

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]