• 瀏覽: 16,000
  • 回覆: 172
  • 追帖: 1
+4
香港憑乜嘢教化大陸人,環時傻的嗎?

引用:
原帖由 @小乂風@ 於 2018-6-17 04:55 PM 發表

當然入泛民數!香港並沒批准他們生存!
冇犯民冇佔中,前特首又點會有工勞做到國家領導

環時都on9既,香港社會有責任要教育你大陸人架?何況有問題既係傳媒,拉成個社會落水?啲說話已經有問題啦,拿什麼教育內地人守法?你內地冇教你守法架?你自己唔應該守法?你唔守法就賴九我地唔識教你,白痴架!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-6-17 01:50 PM 發表
內地《環球時報》公眾微信號評論文章認為,有香港傳媒和輿論在處理本土民主前線前發言人梁天琦旺角騷亂案時,與內地女子唐琳玲法庭拍照案相比,出現明顯的雙重標準。

https://fs.mingpao.com/ins/20180617/s00001/79e37deea8ec1cfb78cdbe525dd7c722.jpg

文章指,梁天琦被宣判入獄後,香港出現各種藐視法律言論,包括審理法官遭到網絡攻擊和 ...
教內地人守法是中共的責任,關香港乜事。🤔

引用:
原帖由 雜種主席 於 2018-6-17 02:39 PM 發表

冇可能教到 大陸都冇法律 教條鐵咩 大陸祗冇人治法 共產黨講的就是所謂法律
咁講法,共產黨都比唔上你呀。

湖北琦係湖北人

引用:
原帖由 石叻 於 2018-6-17 05:02 PM 發表

教內地人守法是中共的責任,關香港乜事。🤔
呢啲就係大陸人文化同香港差異地方,永遠都係:捉到人一次,你都係咁啦,然後就將自己慣常可恥行為合理化。

因為你是大陸人遇到一個反中法官!就是如此!泛民舉証,今次不PK 都難!

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2018-6-17 05:12 PM 發表

呢啲就係大陸人文化同香港差異地方,永遠都係:捉到人一次,你都係咁啦,然後就將自己慣常可恥行為合理化。
河水不犯井水,大陸劣質文化死開!😄

湖北琦一話衝,香港廢青,廚師,低端人口立即衝曬出黎以死相博。而家個個精彩緊

引用:
原帖由 石叻 於 2018-6-17 05:16 PM 發表

河水不犯井水,大陸劣質文化死開!😄
唔好甘講,2047 好快就一國一制大兜亂架啦,你阻到咩?On 99

引用:
原帖由 @小乂風@ 於 2018-6-17 04:59 PM 發表
內地人優先及全部處死反中人士才是最中立做法!
冇錯,而家就水炮車,2047就坦克車

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]