• 瀏覽: 48,073
  • 回覆: 475
  • 追帖: 4
+37
引用:
原帖由 香港神仙 於 2018-6-17 01:02 PM 發表

所以應該要共剷晒佢哋。
支持共產黨,共剷佢哋房屋資產。
星洲有板俾佢地睇,樓價唔貴,但限制多多,佢地肯去嗎?

引用:
原帖由 香港神仙 於 2018-6-17 01:02 PM 發表

所以應該要共剷晒佢哋。
支持共產黨,共剷佢哋房屋資產。
共產=搞喎經濟,經濟一差=日日有人上街示威發窮惡

後果係香港永無寧日

引用:
原帖由 藥材 於 2018-6-17 01:05 PM 發表

星洲有板俾佢地睇,樓價唔貴,但限制多多,佢地肯去嗎?
人哋有遠見,我哋班高官L有條毛呀。
飲漂白水雞尾酒長大麻。

元兇根本就係政府, 乜q都唔想做 搞乜嘢諮詢多q魚. 要填海拿拿林圍幾塊板 , 開工填咗佢啦 你去問人搞諮詢 搞乜嘢都有人反對 嗰班咁嘅環保L.  佢唔反對邊度有糧出呀. 以前英國佬.邊有講咁多嘢. 做咗你都未知

引用:
原帖由 cwbguy 於 2018-6-17 01:05 PM 發表

好奇怪,出來反對、司法覆核的,都係住公屋的綜援人仕
因為已經上岸有屋住,咪轉做職業打手攪攪震。

白痴,97年前就差不多一年6萬個單位,曾任權前2年(董起落)就到達十萬

引用:
原帖由 HexOrridge 於 2018-6-17 01:06 PM 發表

共產=搞喎經濟,經濟一差=日日有人上街示威發窮惡

後果係香港永無寧日
共產任務,勢在必行。
共產精神,是拯救人民水深火熱之中的偉大的黨。

任何在亂世,從中摸魚得利的人,必定民革批判,即是逃在外國,亦會受到民族批鬥抗爭。

這是我國偉大毛澤東的思想,亦是習近平的統戰思路。

房地產,最終必定被批鬥滅亡,兒女仔孫,定必三代衰落。

引用:
原帖由 kaiser2 於 17-6-2018 11:25 AM 發表

點匯返英國?有沒實際證明?
整個港英政府的高官,都係請番英國人
係咪英國人叻d,本地冇咁嘅人材?唔覺囉,好多都係在祖家失業,搵唔到食才走來呢個殖民地呃飯食
大家最熟識的彭定康,都係在英國選舉落敗,冇得撈,首相馬卓安才醒佢來做總督

引用:
原帖由 c9lover 於 2018-6-17 01:08 PM 發表
元兇根本就係政府, 乜q都唔想做 搞乜嘢諮詢多q魚. 要填海拿拿林圍幾塊板 , 開工填咗佢啦 你去問人搞諮詢 搞乜嘢都有人反對 嗰班咁嘅環保L.  佢唔反對邊度有糧出呀. 以前英國佬.邊有講咁多嘢. 做咗你都未知 ...
因為英國年代,泛民系英國狗  97後變成美國狗,死垃圾白痴wc智障香港人又支持泛民走狗反政府,所有都係中共錯,錯在信香港人想做中國人,可惜很多人只想做反中美國狗

引用:
原帖由 kaiser2 於 2018-6-17 12:00 PM 發表

你咁講同老屈無分別,駐軍,人地真係有打仗,保衞香港,英國殖民地用英國標準有咩問題?而家都重用緊,咁我地向大陸買東江水,牛,菜…,又算唔算匯錢返大陸? ...
港英時期所有政府物料都係同英國買,巴士公司專利要同英國買易手雙層巴士,郵筒又係,英國老散察人只要願黎香港就變警司賺香港高工資。英官放假可以坐遊輪返英國都係香港比錢。買東江水都係港英拍板。

當年九七前樓價瘋狂咁升,董伯伯推出八萬五以穩定樓市係正確做法喎,但時移世易,九七後至老董落台前有邊段時間係有住屋需求?係冇!金融風暴加沙士,大把樓冇人買,首兩年免供都冇人要,咁仲要八萬五嚟做乜,起左都變鬼城啦,取消八萬五係務實做法!唔知點解到而家董伯伯未死都要比人挖出嚟鞭屍?

8萬5從來冇實行過。
8萬5,9萬6,十萬8,都只是一個口號。
樓價上升係政府一目標。

引用:
原帖由 wsk67 於 2018-6-17 11:52 AM 發表
03年樓主戒咗奶未?你啲資料係邊隻羚羊畀你,咁大整整蠱!你完全係亂柒咁噏!
邊樣唔係事實請指教

引用:
原帖由 kaiser2 於 2018-6-17 12:16 PM 發表

你覺得用啟德機場已經夠?魯平話英國人用曬d錢,結果呢?
咁你一定唔知道一塊地磚約500元,入面修飾一級樓梯,六判都去到3000蚊,客運大樓玻璃幾錢一塊?客運大樓外墻,用咗幾多人工搭架再用咗幾多人工去磨滑幅牆,但最後係加上 panel既,成個機場用咗好多無謂錢,你信唔信由你

就算當年所謂8萬5做到,但以今時今日大陸嘅增長,深圳已經賣緊1萬元尺,香港會賣五千嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]