• 瀏覽: 48,018
  • 回覆: 475
  • 追帖: 4
+37
引用:
原帖由 moonsoonrain 於 2018-6-17 02:10 PM 發表
1982年,駐港英軍軍費十五億

你查下當年十五億等如而家幾錢,我記得當年茶記食午飯只要五元

x 2
大排擋快餐4個半仲平啲。

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-6-18 07:03 AM 發表
當年梁振英未上台,泛民已經叫佢落台,就知道有人要阻止佢施政;所謂「誠信」根本只係藉口
事實亦證明條友攪到香港亂晒

引用:
原帖由 Jo師姐 於 2018-6-18 08:26 AM 發表
樓主當年應該仲係好細,好似完全唔知當年發生緊乜事,人Up 佢又up 果隻
你講左等如冇講, 不如慳留啦

引用:
原帖由 HexOrridge 於 2018-6-18 11:09 AM 發表

但係果時當然包括我都無諗過沙士可以突然消失得無影無蹤
當然到現在大家都仍懷疑是大陸實驗室走出黎既病毒

引用:
原帖由 kxkx 於 2018-6-18 11:45 AM 發表

當然到現在大家都仍懷疑是大陸實驗室走出黎既病毒
係個大陸醫學教授係架飛機傳播

引用:
原帖由 懷念黃金時代HK 於 2018-6-18 10:39 AM 發表
香港正賊,縱容大陸人炒賣香港樓,冇得救
講嘢呀?咁快唔記得以前飲管排隊黨?跟本一向香港人都靠炒賣致富,只係磚頭定估票既分別咋。

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-6-18 11:53 AM 發表
講嘢呀?咁快唔記得以前飲管排隊黨?跟本一向香港人都靠炒賣致富,只係磚頭定估票既分別咋。
董建華根本唔應該比大陸人以投資港樓入藉香港
曾雖然叫停左但係遺害都幾深

點解無黃9泛淫至愛的貪曾?

佢引入自由行潻

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-6-18 11:53 AM 發表

呢d人都低低地,香港一向都係乜都炒一餐架啦。

炒代表 訊息傳播...判斷錯誤市場自會懲罰...唔俾人炒唔代表無需求

自從董建華做特首後,香港乜都衰,又金融風暴又沙士,不但樓價高,又新移民禍港,又沉船,又暴動,證明董建華是災星,施政失敗,無能之人也。

引用:
原帖由 123people 於 2018-6-18 12:22 PM 發表
自從董建華做特首後,香港乜都衰,又金融風暴又沙士,不但樓價高,又新移民禍港,又沉船,又暴動,證明董建華是災星,施政失敗,無能之人也。
玄學

當年係班泛民叫停八萬五喎

引用:
原帖由 123people 於 2018-6-18 12:22 PM 發表
白痴,唔知唔好亂講,九五、九六已經升得好急,到佢上任時已差不多到頂,又將所有責任推落佢身上。

引用:
原帖由 moonsoonrain 於 17-6-2018 02:10 PM 發表
1982年,駐港英軍軍費十五億

你查下當年十五億等如而家幾錢,我記得當年茶記食午飯只要五元

x 2
當年警務處開支只係11億,
亦比全港公共醫療支出(醫務衛生署 + 醫務補助費)的14億為多

80年代初,中國己改革開放,中美己建交,港人日日北上做China trade生意,越戰玩完左,全亞洲冇仗打,養咁多英軍做乜

引用:
原帖由 HexOrridge 於 2018-6-18 12:36 PM 發表

玄學
我不信玄學,我信西洋科學,人的能力由結果去證明,結果證明懂建華無能施政,也證明回歸廿年,沒有泛民堅持救港,努力監察政府,維護公義,力挽狂瀾,相信今日香港生活質素,會比內地更差。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]