• 瀏覽: 45,203
  • 回覆: 305
  • 追帖: 6
+3
「我唔係洗黑錢,點解畀你懷疑?」恒生銀行客戶李小姐今年4月突然收到恒生信件,稱一個月後會註銷其銀行戶口,但無具體交代原因。她曾任職恒生銀行7年,強調身家清白,於是向恒生上訴,原來銀行質疑其賬戶兩年前的交易紀錄。她指2016年最大筆交易是賣樓所得560萬元,批評銀行無調查、無查詢便決定取消戶口。

恒生前職員賣樓獲560萬 疑被當洗黑錢戶口突遭註銷

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20180616/58321776

引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-6-16 11:23 PM 發表
樓是用來洗錢有幾出奇 長年住劏房,零交稅,都拿得出幾千萬出來買新樓盤大把
無錯 睇佢轉帳就知有無古惑

我就係主角😄😄😄

師兄你哋好似諗得好誇張😓😓😓

引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-6-16 11:23 PM 發表
樓是用來洗錢有幾出奇 長年住劏房,零交稅,都拿得出幾千萬出來買新樓盤大把
其實,大家都有權,佢有權唔做你生意,你有權唔用佢。
不過,好反感係話聯絡過當事人,好多公司都話打過電話畀你,但冇人聽,尤其係啲速遞,打過電話嚟冇人聽,你唔會再打過第二次?日日都冇人聽?何況而家智話,你有冇打過嚟一清二楚,仲用呢啲理由真係幾好笑。

原來係樓主,終於登報了.

銀行頭痛緊太多銀紙,是鳩但趕D走都好吖

引用:
原帖由 東方紅 於 2018-6-17 12:11 AM 發表

其實,大家都有權,佢有權唔做你生意,你有權唔用佢。
不過,好反感係話聯絡過當事人,好多公司都話打過電話畀你,但冇人聽,尤其係啲速遞,打過電話嚟冇人聽,你唔會再打過第二次?日日都冇人聽?何況而家智話,你有冇打過嚟一清二楚,仲用呢啲理由真係幾好笑。 ...
恒生銀行已經承認冇搵我,亦都搵唔到搵過我嘅紀錄。📢📢📢

引用:
原帖由 FENFAY 於 2018-6-17 12:15 AM 發表
原來係樓主,終於登報了.
係呀,好多師兄當時懷疑我上報蘋果日報講嘅係假嘅。📢📢📢

引用:
原帖由 Marketingworld 於 2018-6-17 12:26 AM 發表

恒生銀行已經承認冇搵我,亦都搵唔到搵過我嘅紀錄。📢📢📢
其實要搵人真係冇幾難。尤其銀行,梗有詳細通訊方法,電話、信件、email & sms。

引用:
原帖由 launch_date 於 2018-6-17 12:17 AM 發表
銀行頭痛緊太多銀紙,是鳩但趕D走都好吖
咁所有客人真係危險囉

引用:
原帖由 東方紅 於 2018-6-17 12:28 AM 發表

其實要搵人真係冇幾難。尤其銀行,梗有詳細通訊方法,電話、信件、email & sms。
我同恒生銀行都係咁講,同埋佢搵我一定有記錄,但最後佢一啲紀錄都冇。真係可笑。

樓主走到這步不容易,幫你頂多下.

PS:其實成個匯豐集團洗好多錢喺公關度,因為做過太多衰嘢.你咁硬撼,其實作用不大,人哋有錢,公關好快網上做嘢.

引用:
原帖由 Marketingworld 於 2018-6-17 12:29 AM 發表

咁所有客人真係危險囉
哈哈,錢多又唔滿意,趕咁啲走,錢少又唔高興,要收最低存款手續費,都唔知想要啲咩客?
有啲似的士佬,遠又唔高興,近又面黑,都唔知佢想去邊,點先滿佢意?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]