• 瀏覽: 21,179
  • 回覆: 464
+5
台灣獨立已經係事實。
台灣有齊國家的三個重要原素:國土、人民、主權。
中共唔承認台獨,本質上是"不承認事實",
無異係掩耳盜鈴。

提示: 違規內容已被屏蔽
連運動員都係用: —— 中華台北及梅花旗參賽乍。
至於所謂承認 —— 中華民國的國家,就只淨下18個。

引用:
原帖由 melodychung 於 2018-6-16 09:38 AM 發表
台灣獨立已經係事實。
無異係掩耳盜鈴。 ...
否乜嘢認嗻。人哋自己都唔敢改國號,唔敢改憲法。蔡英文上台就職乜嘢總統?人哋憲法仲係宣稱擁有全中國大陸兼蒙古主權。知冇?

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2018-6-16 10:18 AM 發表

但唔知點解睇親啲大型運動會都係用:參加地區 - 中華台北喎。。。
我都唔知點解中共唔可以係台灣駐軍喎!

引用:
原帖由 gullible 於 2018-6-16 10:26 AM 發表

否乜嘢認嗻。人哋自己都唔敢改國號,唔敢改憲法。蔡英文上台就職乜嘢總統?人哋憲法仲係宣稱擁有全中國大陸兼蒙古主權。知冇?
人哋自己都唔敢改國號,唔敢改憲法。 <---- 又人地、又自己、語意不清!講清楚D喇!
憲法仲係宣稱擁有全中國大陸兼蒙古主權。 <---- 曾灶財都宣稱擁有全九龍主權。知冇?

引用:
原帖由 melodychung 於 2018-6-16 10:31 AM 發表

人哋自己都唔敢改國號,唔敢改憲法。  
阿新移民先生, 啱啱落嚟香港唔識粵語文法唔怪你。唔明白"人哋自己" 點解嘅話落街問下啲本土香港人。

引用:
原帖由 melodychung 於 2018-6-16 10:31 AM 發表

人哋自己都唔敢改國號,唔敢改憲法。  
原來你將臺灣總統同曾灶財睇成同級人物。有眼光!不得不讚

引用:
原帖由 gullible 於 2018-6-16 10:33 AM 發表

阿新移民先生, 啱啱落嚟香港唔識粵語文法唔怪你。唔明白"人哋自己" 點解嘅話落街問下啲本土香港人。
阿新移民先生, 你唔識粵語文法唔怪你。
唔明白"人哋自己"  <---- 可以指任何人,講清楚D!

引用:
原帖由 gullible 於 2018-6-16 10:35 AM 發表

原來你將臺灣總統同曾灶財睇成同級人物。有眼光!不得不讚
多謝讚賞!不過有D補充,
臺灣總統、曾灶財同雜種係同級人物!

聯合國承認左? 恭喜樓主正式成為台灣國民

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 melodychung 於 2018-6-16 10:38 AM 發表

多謝讚賞!不過有D補充,
臺灣總統、曾灶財同雜種係同級人物!
雜總即係日本人同臺灣人打亂種出嚟嘅日雜?定係講嗰啲自己認為係英國人, 中不中英文英嘅黃屍雜種?

引用:
原帖由 melodychung 於 2018-6-16 09:38 AM 發表
台灣獨立已經係事實。
無異係掩耳盜鈴。 ...
你連台灣同中華民國 都唔識分。根本無資格討論呢個話題

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]