• 瀏覽: 16,351
  • 回覆: 146
唔好自滿
要緊守崗位
以現時速度
經濟上才要追到老美, 起碼要等到2030年
軍事上要追上老美, 更要2040年以後
呢段時間老美一定百般阻攔
千萬不要落入美國圈套

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2018-6-15 11:00 PM 發表

亦係降級咁解。你用下腦哪。
條能樣好蠢咁都唔明

新加坡暗中希望香港繼續反中親美,慢慢沉淪,佢可以成為亞洲金融中心,即是世界金融中心。

引用:
原帖由 hernys 於 2018-6-16 01:29 AM 發表

人多就有用?咁印度點解重係第三都冇呀?弱智果個係你。14億人裡面得1億都冇係有用和有腦。但美國3億人裡面,有兩億係有腦和有用已經點哂啦。你真係弱智得坐住個腦 ...
冇腦冇用嗰啲弱智未大部份係哂香港同台灣到囉。。。

引用:
原帖由 前晚巨額香蕉 於 2018-6-15 09:04 PM 發表
有冇寫錯呀,即將取代中國成為第二?老美經濟同軍事都係第一,何以變做第二?
你當老美傻 睇唔到自己將會被中國取替!

個標題幾侮辱喎 !

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2018-6-15 05:33 PM 發表

以現時步調計算,老美取代中國成為老二大槪在2025年左右啦,不過老美可能在之前發動三次大戰,或者經濟戰或者放瘟疫,大家要有心理準備。
有沒有想過老尾發動第三大戰後
誰會登上老大位置啊

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2018-6-15 11:00 PM 發表

亦係降級咁解。你用下腦哪。
咁邊個第一呀,唔係老美?大陸又話只會做第二??

悶聲先發大財

引用:
原帖由 前晚巨額香蕉 於 2018-6-15 09:04 PM 發表
有冇寫錯呀,即將取代中國成為第二?老美經濟同軍事都係第一,何以變做第二?
盛極必衰 榮極必哀

引用:
原帖由 hernys 於 2018-6-16 01:29 AM 發表

人多就有用?咁印度點解重係第三都冇呀?弱智果個係你。14億人裡面得1億都冇係有用和有腦。但美國3億人裡面,有兩億係有腦和有用已經點哂啦。你真係弱智得坐住個腦 ...
而家係14億追上嚟呀印度係14億無需上嚟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]