• 瀏覽: 12,559
  • 回覆: 226
六七暴動案,暴徒有預謀放炸彈炸死人,平均亦只囚2年。

旺角騷亂事件,本土民主前線前發言人梁天琦與另外兩名被告,冇預謀下參與掟磚,在高等法院竟然被判入獄6至7年!!

個判決點講都講唔通!!

梁美芬條賣港賊婆卻話判刑合理, 令人質疑佢個律師資格!!

引用:
原帖由 ZZ_Gundam 於 2018-6-15 11:59 AM 發表
六七暴動案,暴徒有預謀放炸彈炸死人,平均亦只囚2年。

旺角騷亂事件,本土民主前線前發言人梁天琦與另外兩名被告,冇預謀下參與掟磚,在高等法院竟然被判入獄6至7年!!

個判決點講都講唔通!!

梁美芬條賣港賊婆卻話判刑合理, 令人質疑佢個律師資格!! ...
吾順咪死返五十年前掟炸彈囉!

時代吾同,就要付出吾同代價!

引用:
原帖由 nigel2014 於 2018-6-15 02:11 PM 發表

吾順咪死返五十年前掟炸彈囉!

時代吾同,就要付出吾同代價!
因為要計埋五十年的通貨澎脹呀!

合理,應該判湖北琦死刑仲啱,唔使納稅人養佢6年。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2018-6-15 02:46 PM 發表

因為要計埋五十年的通貨澎脹呀!
2000年喜靈洲暴動案,判8-10年,比較下梁天琦已經執返身彩!
吾明有人吾用近期案例比較?
用五十年前社會案例比較?簡直超弱智!
六七年違法停車吾罰錢,今日三百二起跳。

引用:
原帖由 25chris 於 2018-6-15 03:14 PM 發表
死人沒手尾跟當然少好多麻煩,傷人要養成世,當然要重好多
師兄今日咁正常嘅 ?

引用:
原帖由 25chris 於 2018-6-15 03:27 PM 發表

原來你唔識看反話
我係正人
點識看反話 ?

引用:
原帖由 25chris 於 2018-6-15 03:29 PM 發表

那算吧不要再回應,留給其他識看的人
sorry 囉
仲以為師兄康復
鄧你高興添

咁你坐時光機返去問個官做咩咁輕囉

通貨膨脹第能死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]