• 瀏覽: 5,720
  • 回覆: 36
引用:
原帖由 littlekid2047 於 2018-6-15 07:35 AM 發表
2012年駐阿美軍惡事記

近日,美軍士兵羅伯特-貝爾斯走出位於坎大哈省的軍事基地,闖入附近村莊,槍殺了16名正在睡夢中的阿富汗平民,這一惡性事件引起了世界各國媒體的廣泛關注。美軍被譽為世界上最強大的軍隊,但荷槍實彈的美軍士兵卻常常發生槍擊作戰地區平民的惡性事件。是霸權主義作祟,還是戰場和軍隊扭曲了人性?美國總統奧巴馬顯然已無暇思考這個問題,因為美軍槍殺16名阿富汗平民事件已經成為了阿富汗反美運動 ...
所以尾國本身就係邪惡魔鬼,成日為自己包裝成救世主

引用:
原帖由 易博爺 於 2018-6-15 08:16 AM 發表

所以尾國本身就係邪惡魔鬼,成日為自己包裝成救世主
牠說:合法,合情,合理,你再講我,我屈你貪污,洗黑錢,非禮,強姦,有大殺傷力武器,間諜,同lSIS同黨,賣毒品,你鐘意邊種。

美軍話屠殺平民死亡係 collateral damage (附帶傷害)  

一見呢啲Topic 就不其然諗起CB兄

引用:
原帖由 藍G正乞衣 於 2018-6-15 10:07 AM 發表
大陸殺死劉曉波
佢都話合情合理
你條跟美九,是主人的暴行比人報導,迫不得徹跳出來護主,有冇肉咗呢!係都遲啲先啦!

引用:
原帖由 藍G正乞衣 於 2018-6-15 10:07 AM 發表
大陸殺死劉曉波 佢都話合情合理
恭喜你又有新帳號
你自己數唔數到係第幾個呢?   

引用:
原帖由 藍G正乞衣 於 2018-6-15 10:34 AM 發表
新賬號好易有 冇咩好恭喜
一個人分身幾十角,會唔會精神分裂?  

引用:
原帖由 藍G正乞衣 於 2018-6-15 10:39 AM 發表
不如你問下 689 譚耀宗 梁美芬
當年叫平反 64
現今支持 64
有冇精神分裂好過啦
當年全世界都比西媒呃晒
例如「坦克人」,根本坦克就係左閃右避,條友最後比自己人拉走,完全冇輾死佢
但西媒記者明明在場睇到整個過程,但就cut走後面來製造假象

多年來美國在全世界製造顏色革命,六四真相已經浮出水面

引用:
原帖由 starr 於 2018-6-15 10:47 AM 發表

當年全世界都比西媒呃晒
例如「坦克人」,根本坦克就係左閃右避,條友最後比自己人拉走,完全冇輾死佢
但西媒記者明明在場睇到整個過程,但就cut走後面來製造假象

多年來美國在全世界製造顏色革命,六四真相已經浮出水面 ...
家陣媒體好發達,大把視頻大把說法,同一件事方便容易正反兩面去睇。有D腦都知道美國喺喱個世界最撲街嘅國家。黃絲廢青屬於智將系列就話毛辦法

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]