• 瀏覽: 20,727
  • 回覆: 130
引用:
原帖由 樓下雀躍的香腸 於 2018-6-14 08:42 AM 發表
台灣大學畢業生薪資平均只有22000新台幣,折算係少於6000港幣~遠低於上海、深圳等大城市嘅畢業生工資水平。
照你咁講中國人一定比台灣人有錢喇!不過喺北美,歐洲先進國家D偷渡客點解全部都係中國人架,我真係冇見過台灣人要偷渡去先進國家禾!

台灣人去全世界嘅先進國家都唔洗簽證,中國大部分(99.9%)嘅人去到先進國家(好難簽證,人地會怕你中國人跳機)都會想留低打黑工,所以大部分嘅中國人仍然係好窮!

引用:
原帖由 vule2011 於 2018-6-14 09:07 AM 發表

台灣人應該拉曬班五星旗D人,然後將身體斬咗一半帶去餵狗,因為佢地唔配做台灣人!
呢頭話台灣好,有言論自由及自由選擇,原來係大隻講,其實只要一唔合你心意就殺無赦囉。

引用:
原帖由 學習近平 於 2018-6-14 10:20 AM 發表
每年有大量台灣人希望過去大陸發展,又唔見你講嘅?哈哈哈
去投資

中國實在係太強大喇.

引用:
原帖由 Blonzz 於 2018-6-13 10:23 PM 發表

Who cares? 我有錢,隨時可以移民,移民台灣好似150萬,濕濕碎啦!
冇嘢呀師兄?你唔好笑死人啦!中美為台灣大戰,戰埸必定是台灣,你仲話移民台灣,睇嚟你應該係去參戰或做炮灰。香港都仲安全過台灣。

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2018-6-14 08:15 AM 發表

窮得過你大陸?充大頭鬼就有你們的份兒。
傻仔,香港交稅最多唔系大陸人?李家誠無錢,你唔好笑死人啦。李家誠兩個仔都系共產黨,不又點睇?唔通你一萬幾千個黃c交稅多過佢?地產商唔系大陸背景多?你一年交幾錢稅啊?

引用:
原帖由 littlekid2047 於 2018-6-14 05:24 PM 發表

呆人多智將,否則都唔會揀民蠢黨執政!
嗰條話中美因台灣而打仗,卻怕香港會受波及,而選擇移民台灣,真係講出來都知智力嚴重有問題。兩國打仗,主戰埸必定是台灣及其附近,居然話移民去台灣比留香港更安全,港毒真係多智障!

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2018-6-14 05:29 PM 發表

嗰條話中美因台灣而打仗,卻怕香港會受波及,而選擇移民台灣,真係講出來都知智力嚴重有問題。兩國打仗,主戰埸必定是台灣及其附近,居然話移民去台灣比留香港更安全,港毒真係多智障! ...
中美開戰,美軍會首先狂炸呆灣平民,跟手老屈係大陸炸,這是美國佬慣技

引用:
原帖由 SAM1628 於 2018-6-14 07:06 PM 發表

偽旗行動? 鹵味扮老解?
白人視有色人種人命如草芥,包括自願跪舐的跟美狗

引用:
原帖由 熱鬥屎馬 於 2018-6-14 05:18 PM 發表

傻仔,香港交稅最多唔系大陸人?李家誠無錢,你唔好笑死人啦。李家誠兩個仔都系共產黨,不又點睇?唔通你一萬幾千個黃c交稅多過佢?地產商唔系大陸背景多?你一年交幾錢稅啊? ...
你認爲李家誠是大陸人嗎?李家誠及其兒子會認為自己是大陸人嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]