• 瀏覽: 29,742
  • 回覆: 296
  • 追帖: 2
+4
2022都來近,100年前喎

引用:
原帖由 kivv 於 2018-6-13 05:34 PM 發表

睇完之後就覺得是盜賊多次搶劫完之後,恥笑受害者
中國人比起西方人更早就航海去到非洲,從非洲帶番嚟嘅係土產同動物。

但係西方人呢? 去非洲見到d 黑人就當佢哋唔係人,將佢哋老笠回國做奴隸。

愛因斯坦嘅遊記或多或少反映到當年白人嘅心態。

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2018-6-13 05:48 PM 發表

藍血人由古至今亦是反猶太,只是近代猶太財團控制了美國,反猶太變成政治不正確。
所以點解當拿希特拉要滅猶太族

愛因斯坦又唔早200年去中國

引用:
原帖由 東北俠仕 於 2018-6-13 01:25 PM 發表
文:周雪君 愛因斯坦(Albert Einstein)在1922年秋天與妻子Elsa Einstein展開為期5個半月的中東和遠東旅行。到過香港、新加坡、中國、日本、巴勒斯坦和西班牙,並在日記寫下了旅途中的所見所感。愛因斯坦從來沒打算出版遊記,不過,身後盛名如他,連一張字條都成為拍賣品,則這本遊記公諸於世也成當然之舉了。然而,遊記中提到他對中國人的一些觀察,卻令有些人覺得與其人道主義者的形象相違背 ...
1922年嘅中國。。。。即係講緊中華民國,即而家係台灣嘅國民黨喎。。。

其實係人太多,1個人獨立時很聰明,100個人眾埋時很愚昧

引用:
原帖由 paoon 於 2018-6-13 03:08 PM 發表

崖山之後無中國。
日本: 昭和之後無日本,德川之後無扶桑。大化之後無大和……
英國: 威廉之後無英國!
德國:希特勒後無德國。 腓特烈後無條頓。
意大利: 羅摩魯斯後無羅馬!
……
鬼咁多啦!

叫佢地全部跳樓啦!

唔睇留言都知一堆碎玻璃!佢講既野好多多係事實!

愛因斯坦對中國人既睇法正正係德國人對猶太人既睇法
諷刺既係,佢當年就係因為猶太人身份要逃離歐洲

証明華人是賤種。小農dna。。。 不關中共事

引用:
原帖由 好屎波 於 2018-6-13 06:13 PM 發表
唔睇留言都知一堆碎玻璃!佢講既野好多多係事實!
切,咁就你有你過 佢有佢過咯。 你淒涼關我q事啊。最緊要我地唔淒涼就得啦

樓主你要盡快改你陋習啦

引用:
原帖由 東北俠仕 於 2018-6-13 01:25 PM 發表
文:周雪君 愛因斯坦(Albert Einstein)在1922年秋天與妻子Elsa Einstein展開為期5個半月的中東和遠東旅行。到過香港、新加坡、中國、日本、巴勒斯坦和西班牙,並在日記寫下了旅途中的所見所感。愛因斯坦從來沒打算出版遊記,不過,身後盛名如他,連一張字條都成為拍賣品,則這本遊記公諸於世也成當然之舉了。然而,遊記中提到他對中國人的一些觀察,卻令有些人覺得與其人道主義者的形象相違背 ...
樓主你讀多啲書,同時正式地揾份工作做!
日日夜夜上網用分身來出貼是冇用的!
用古人一句話:螳臂擋車、不自量力!

引用:
原帖由 mousehunter 於 2018-6-13 06:14 PM 發表
証明華人是賤種。小農dna。。。 不關中共事
係咯 作為偉大民族個d都死曬咯喔。 基本無二千年命水。
咁你覺得係賤種個位仲霸住個960萬平方公里塊地。而且幾次世界第一。 咁你自己選擇咯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]