• 瀏覽: 37,785
  • 回覆: 259
  • 追帖: 2
應該啦,美化香煙其實一樣有害,雖然是電子煙但在隔離都聞到煙味影響別人

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2018-6-13 09:48 AM 發表
電子煙油99.9%無尼古丁無焦油。收咩野稅?政府發錢寒到黐左線?
不如直接認想搶錢。
垃圾政府

引用:
原帖由 vespamania 於 2018-6-13 10:23 AM 發表
電子煙煙彈又夾雜好多不明確嘅成分。冇尼古丁,食咗又點會上癮呀。肯定有嘢令到你上癮你先至會繼續再食。仲有就算佢真係冇尼古丁或者冇焦油。你唔畀佢加埋其他嘅有毒物質。電視都有講啦。乜嘢軟性毒品都可以撈埋落去。到時當電子煙危害仲大啦。所以煙同毒係一定要一齊杜絕嘅。唔好睇少一支煙。澳門就已經立法規管電子煙喇。比香港快一步添。 ...
加熱煙同電子煙都唔識分,講野無腦,好心你上網睇下咩叫加熱煙先啦

引用:
原帖由 hyde213 於 2018-6-13 10:27 AM 發表

香港就係多好似你呢種on9仔
連加熱煙同電子煙都唔識分
一d國際視野都無
淨係識人up你又up

你分清左咩係電子煙咩係加熱煙先啦on9仔
條撚樣正垃圾,鳩up24
正一廢將

老老實實, 不如禁酒啦, 真正禍害最深的就是

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ZEROHKEF 於 2018-6-13 10:19 AM 發表
加熱煙冇乜焦油同二手煙,對身邊嘅人影響亦都相對減少。政府應該一早仿效其他先進國家引入,唔使啲煙民買水貨又驚俾人呃
我唔食煙,但見住朋友要買水貨就唔好。

支持

好心禁左佢啦。 害己害人。雖然因為要融合統一。 最後只會體齊大陸

禁定唔禁,含尼古丁又要點樣抽稅…一早就應該做決定啦,濕鳩政府官做野慢九拍

引用:
原帖由 禁言先生 於 2018-6-13 10:37 AM 發表

吸毒家破人亡唔係因為貴,事實上部分毒品比煙仔平
有咩野毒品平過煙仔五十幾蚊日攪掂

應該抽少啲稅引導食傳統煙嘅人去食電子煙大家都happy

我有個願望,就係每包煙賣$200

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]