• 瀏覽: 14,934
  • 回覆: 127
+2
公民黨全部啞曬

引用:
原帖由 共享陽光 於 2018-6-13 03:59 AM 發表
黃色恐怖又來襲,《蘋果日報》是「幫兇」?昨日在高等法院中,法官彭寶琴判梁天琦等旺暴暴徒入獄,更振振有辭狠批被告咎由自取,絕不容向社會誤以為不滿政府便可訴諸暴力,大摑反對派一巴,無不額手稱快!不過《蘋果》曾對彭官作起底式報道,惹網民轉載,黃絲即留言恐嚇,甚至惡毒詛咒,極盡侮辱之能事。

作人身攻擊極盡侮辱

《蘋果》曾在即時新聞中,刊登了一篇題為的報道,內容詳述彭官的個人資歷、婚姻狀況等。昨日判決一 ...
令人感到開心的事情囉!重有好事!
連「新聞」都可以用錢買,例如「陳健康事件」(後來演變成為母殺兩子之後再自殺的倫常慘劇)。
我發覺買「蘋果日報」的人,都有點精神病?
因為睇左之後會對所有野都不滿,就算俾杯水佢都有得閙:太滿、唔滿、熱、凍、不冷不熱⋯⋯

引用:
原帖由 csdenis 於 2018-6-13 06:29 AM 發表
公民黨全部啞曬
大劣師公會今次又扮睇唔到...之前朱sir單野就出聲明快過火箭.....

https://news.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20180107/s00002/1515262089984
"以警棍打人罪成的退休警司朱經緯上周三(3日)被判囚3個月,當日其數十名支持者在法院門外斥案件的裁判官是「狗官」,又拉橫額稱「要求撤走外國人法官」。大律師公會昨午發表聲明譴責對裁判官作人身攻擊的言行,並指這言行可能構成藐視法庭,促當局跟進。"

引用:
原帖由 usbhk08 於 2018-6-13 05:09 AM 發表

師兄講得好

條友自稱美國人,成日叫中國垃圾,閙中國人賤種,閙中國無人,只有蟲同雞,有圖有真相

美國人唔用英文?佢話自己火星人都得架

馬道立條七頭去咗邊
大律師公會班撚頭又去咗邊

毒果連法官都夠膽恐嚇,香港法治已死

引用:
原帖由 kefjbl 於 2018-6-13 05:04 AM 發表
毒果咁做以為好醒,其實是將中立之人推向對立面,下次唔重手都唔會輕。
政府係唔係都政治打壓架啦 , 使乜怕政府 ? 你估唔鬧政府 , 呢個政府就會輕手咩 ? 你鬧唔鬧政府都一樣係重手 , 點解唔鬧呀?

如果只判社服或幾個月,親中既人有機會去毒果寫字樓掟磚,一件事有2面既。

彭官幫到盡啦,判刑仲少過條o靚仲想點,黃官都要俾人用完即棄,你話做黃絲有咩好

平果有外國勢力支持,點會有事

黃色認為只有自己係啱

引用:
原帖由 albacamel 於 2018-6-13 04:48 AM 發表
其實咁樣公開法官個人資料,會唔會被控告?
又會話打鴨新聞豉油😅

寒蟬效應,白色恐怖,打壓法官……大律師公會同記恊死出來X吓毒果啦!

呢種咪肥佬同犯民一貫做法,佢地專登放料又冇犯法,個班柒頭傻仔收到order就狗吠一輪,結果總有幾個玩大咗被警察鎖,跟著爛果報又有新聞可做,不停「輪迴」直至冇哂柒頭傻仔為止。

蘋果一向都係最佳搬籠門嘅典範
亦把雙重標準發揮得淋漓盡致

佢一直存再嘅價值就係活生生嘅反面教材。
政府亦可以用市民"支持蘋果"度反映出民智水平。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]