• 瀏覽: 9,981
  • 回覆: 112
引用:
原帖由 swerner 於 2018-6-14 03:06 AM 發表

想當年我同你一樣甘天真,你接觸多D卜街就明白セ野係大陸卜街
不過不歡迎果D有政治任務的人大批來干擾選舉

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-6-12 10:46 PM 發表

無錯, 我好反感一些人成日話趕走150新移民, 話起公屋都係益佢地, 呢D講法好差!既然人地合法做香港人, 就要平等對待,無理由要人來捱十年劏房, 人地都有做低下工作對社會有益, 不應咁分化香港人! 人地來我屋企住我都讓間大既房俾人, 自己住細間, 唔可以當人地係地底泥咁看待!
不過我對新政府無任何信心, 都係勸大家儲錢等買深圳每年十萬房屋好過.... ...
嘩,你講人話

引用:
原帖由 插旗2 於 2018-6-13 12:15 AM 發表
689正垃圾,癲倒事非。
反對八萬五係一眾地產佬。
泛民係支持八萬五。
嘩。。。。而家真係可以顛倒是非

引用:
原帖由 Moo~ 於 12-6-2018 21:38 發表
無樓無公屋嘅夾心階層喺香港只屬少數,就算今日公投是否恢復八萬五,結果仍然會被否決。
地產覇權,並不只限於地產商。
真係八萬五做成,樓價大跌,或變成愛資產,相信會有過百萬人上街,固為
樓價跌受影響的人總比樓價升時的多!

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2018-6-13 09:44 AM 發表
cy在任時推動東北發展咪又比反對派搞黃
我印像中單單有關公居ga發展項目都四五個
更加唔好講cy提出ga香港2030 裏面大型填海項目
之後反對派同黃色環保團體又出黎反對 ...
係呀 咪幾件黃絲搞到發展停頓

引用:
原帖由 matllewis 於 2018-6-17 11:51 AM 發表

真係八萬五做成,樓價大跌,或變成愛資產,相信會有過百萬人上街,固為
樓價跌受影響的人總比樓價升時的多!
777上場後基本自殺人數唔少, 日日都聽到, 同沙士時差不多, 可以看數字

新加坡既房屋政策 如果香港可以做到 就唔駛咁多民怨

引用:
原帖由 睇天做人 於 2018-6-17 12:20 PM 發表

係呀 咪幾件黃絲搞到發展停頓
犯民嘴臉

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2018-6-17 01:53 PM 發表

犯民嘴臉
都要有膠智慧損民

689 缷任後講埋 d 咁嘅嘢,抽水!

引用:
原帖由 ~JustinBeaver~ 於 2018-6-17 03:18 PM 發表
689 缷任後講埋 d 咁嘅嘢,抽水!
共產黨借梁振英把口幫林鄭警告地產商唔好阻佢搞房屋, 知不知?
https://www.youtube.com/watch?v= ... 0c.1529249756198386

原來綠置居係幫地產佬

引用:
原帖由 睇天做人 於 2018-6-18 07:59 AM 發表
原來綠置居係幫地產佬
抬高價錢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]