• 瀏覽: 28,844
  • 回覆: 383
  • 追帖: 3
+28
引用:
原帖由 bnqmaksir1 於 2018-6-12 06:28 PM 發表

睇下違法佔中的妖首,唔會俾自己仔女去參與就知
洗L睇犯民仔女,剩係睇下樓主仲可以生勾勾開post已知。

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-6-12 06:34 PM 發表

唔係掛?!
學生會喎,唔代表學生代表乜?
代表自己,黃屍議員只代表自己

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-6-12 05:30 PM 發表
前年農曆大年初二旺角大衝突,涉及暴動及襲警罪的本土民主前線前發言人梁天琦,被判囚6年;同案暴動罪成的盧建民及黃家駒,則分別判囚7年及3年半。八間大專院校學生會代表聯合聲明,認為政府判刑過為苛刻,法例界線模糊,促請檢討現行法例。

都係學生 ...
拆學聯大台,各自為政,八大都俾中共完全滲透晒啦,出聲名冇氣冇力, 嘥氣!

其實判6年太輕,扔磚放火,多人傷亡,應該判13、4年才合理

是否又8個人就代表8院校

香港係三權分立!
判刑既人係法官,但係就鬧政府
大學生好攪笑

引用:
原帖由 lawo 於 2018-6-12 18:36 發表

做HR個老友話,如果入學生會做緊,做過幹事,一定叫佢番去等通知. (一定唔請)
呢個差唔多已經係共識

引用:
原帖由 breadstick 於 2018-6-12 06:35 PM 發表

梁天琦都係入冊。
六年。
遲d,另一暴亂罪重審, 加多4-6年。

冊上加冊。
偉大。的蠢人。
唔好危言聳聽,就算係都會同期執行啦

港獨幾時都唔夠某啲人心地咁毒。

所以話而家d大學生冇腦,弱智,質素低就咁解,讀好你d書先啦,分析能力咁低點玩政治呀?廢青!

引用:
原帖由 Olayurbb 於 2018-6-12 06:38 PM 發表
其實判6年太輕,扔磚放火,多人傷,應該判13、4年才合理
吹大咗

明報登出嚟嗰兩句標語,
第一句勉強解得通,
第二句想表達乜九嘢呀!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-6-12 05:30 PM 發表
前年農曆大年初二旺角大衝突,涉及暴動及襲警罪的本土民主前線前發言人梁天琦,被判囚6年;同案暴動罪成的盧建民及黃家駒,則分別判囚7年及3年半。八間大專院校學生會代表聯合聲明,認為政府判刑過為苛刻,法例界線模糊,促請檢討現行法例。

https://fs.mingpao.com/ins/20180612/s00001/7ecf5862a73c5d485b7e227b86e972b4.jpg

都係學生 ...
一篤老鼠屎搞禍成烹粥。就係啲垃圾學生會搞到香港大學生比人嘅印像差晒。

大學雞你係讀書定搞政治,搞到香港無日安寜,仆你臭街就退學囉,納稅養廢青真悲哀。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]