• 瀏覽: 4,043
  • 回覆: 45
27 歲梁天琦早上由囚車押送至高等法院,他承認一項襲警罪,陪審團上月一致裁定他和另一被告盧建民一項暴動罪成,黃家駒則承認一項暴動罪,法官彭寶琴今日判刑。

至於梁天琦與同案兩名被告林傲軒、李諾文,亦分別到高等法院應訊。

梁英雄, 無論判刑多少, 我地都會等你回來, 繼續帶領香港人爭取民主~

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/528736/

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
傳:判刑該有阻吓性!7年起跳吧!

先講一聲恭喜!

六年!開心晒啦

提示: 違規內容已被屏蔽
有條智障話盧生重過梁生, 暗示法官放生梁天琦...
盧建民係砵蘭街, 梁天琦係亞皆路街, 程度唔同自然有輕重之別

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-6-11 10:48 AM 發表

所以我話竟然有柒頭話只會坐3年...真係訓醒未呀
即係你都認同係暴動,唔係騷亂
不過都要恭喜在監獄為香港爭取民主

引用:
原帖由 tcy86 於 2018-6-11 10:54 AM 發表

即係你都認同係暴動,唔係騷亂
不過都要恭喜在監獄為香港爭取民主
錯~重點係政府要釘死梁天琦又點會判佢坐三年

齊鼓掌。。。。。

好,香港司法還香港人一個公道。
引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-6-11 10:41 AM 發表
27 歲梁天琦早上由囚車押送至高等法院,他承認一項襲警罪,陪審團上月一致裁定他和另一被告盧建民一項暴動罪成,黃家駒則承認一項暴動罪,法官彭寶琴今日判刑。

至於梁天琦與同案兩名被告林傲軒、李諾文,亦分別到高等法院應訊。

梁英雄, 無論判刑多少, 我地都會等你回來, 繼續帶領香港人爭取民主~

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/vide ...

咁輕 

政府又點釘死???
政府只付責起訴,定罪係班陪審團
判刑係法官
如果真係釘死就全罪都入

香港司法獨立
佢自己做錯事
證據都有晒
呢個係佢應得嘅懲罰
引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-6-11 10:57 AM 發表

錯~重點係政府要釘死梁天琦又點會判佢坐三年

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]