• 瀏覽: 12,852
  • 回覆: 146
+4
盛傳因被建制派不滿主持節目時處處偏幫民主派,最後被「篤死」失落食物及衞生局政治助理一職嘅港台節目《城市論壇》主持蘇敬恆近日再惹火頭,前立法會議員、廿三萬監察發言人王國興(阿王)尋日去信廣播處長梁家榮,指喺節目中遭蘇敬恆「熄咪」滅聲,因此提出強烈抗議,譴責《城市論壇》打壓言論自由........

新聞來源連結:
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20180607/00176_123.html

王先生或許有所不知,非建制派所謂「言論自由」,僅非建制派「戰友」可以得到。「敵人」絕無自由可言。

主辦者有控制權,可以控制「言論自由」,自然有「控制言論」的自由!

港台=垃圾,一早知

講埋晒啲垃圾,今天的我可以打倒昨日的我,唔撚使俾啲建制撚講嘢就啱

城市論壇而家都係「一言堂」㗎啦!

個主持企埋反政府個邊嘅。

其實好可惜,如果佢中立一點,城市論壇會好睇好多,根本好多時個主持加埋把口幫反對派嘅,咁樣仲可以叫「論」壇咩?

俾啲嘉賓自己辨論先好睇㗎嘛!

王國興繼續火爆,鏟城市論壇,好嘢

滅得好

城市論壇,黑哨主持!

呢個同佢前任主持一向有晒立場偏幫泛民, 本來嘉賓二對二變三對二.

引用:
原帖由 不賭翁乜東東 於 2018-6-7 06:58 AM 發表
講埋晒啲垃圾,今天的我可以打倒昨日的我,唔撚使俾啲建制撚講嘢就啱
佢講啲咩垃圾?

引用:
原帖由 破產中 於 2018-6-7 07:28 AM 發表
呢個同佢前任主持一向有晒立場偏幫泛民, 本來嘉賓二對二變三對二.
嘉賓好多時都係三對一(1泛民,1黃色學者,1港獨) ,加埋主持變四對一

引用:
原帖由 vincentwong27 於 2018-6-7 07:40 AM 發表

佢講啲咩垃圾?
總之歸咗類屬垃圾啦,我唔做垃圾回收der

引用:
原帖由 不賭翁乜東東 於 2018-6-7 07:43 AM 發表

總之歸咗類屬垃圾啦,我唔做垃圾回收der
即係講人自講,有你講冇人講
好民主嘅表現呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]