• 瀏覽: 11,311
  • 回覆: 170
引用:
原帖由 caledis 於 2018-6-5 03:19 PM 發表

係香港入息稅低啲。
究竟有無向入境處申報國籍變更嗟?

引用:
原帖由 caledis 於 2018-6-5 14:48 發表

點解要咁做?香港並無法例要「愛國」。
基本法及憲法已例明必須愛國愛黨!

吾愛中國愛美國👎👎👎

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-6-5 03:29 PM 發表
根本從來都係揾錢至上

就別說到民主自由吧
咁又唔係呀,我肯去大陸人工仲高過香港,不過我唔想去。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-6-5 15:32 發表

中國國籍就係中國人,冇中國國籍就唔係中國人。
無任何法律話市民有責任用戶政權。
流中國血就有責任,這是與生俱來的責任!

引用:
原帖由 @小乂風@ 於 2018-6-5 03:27 PM 發表

作為中國人,流著中國血,擁護國的就是市民既定及必須的責任!
出事就叫中國大使館幫手。 駐港部隊唔使交軍餉。軍唔使參。國家稅唔使交。
養出班咩人? 白食唔做。食碗面翻碗底。

引用:
原帖由 @小乂風@ 於 2018-6-5 03:33 PM 發表

基本法及憲法已例明必須愛國愛黨!
基本法邊條例明市民必須愛國愛黨?

引用:
原帖由 caledis 於 2018-6-5 03:36 PM 發表

愛國使列? 咁邊條法律列左你唔可以入女廁啊? 你入咯

引用:
原帖由 @小乂風@ 於 2018-6-5 03:34 PM 發表

流中國血就有責任,這是與生俱來的責任!
戇居種族主義者,你同李顯龍講佢有責任愛PRC啦。

引用:
原帖由 chenflie 於 2018-6-5 03:35 PM 發表

出事就叫中國大使館幫手。 駐港部隊唔使交軍餉。軍唔使參。國家稅唔使交。
養出班咩人? 白食唔做。食碗面翻碗底。
一次地震鑿咗香港人過100億,夠幾十年軍費啦。

不如直接啲講年輕黃蟲追求賣國做走狗的自由啦

引用:
原帖由 caledis 於 2018-6-5 03:34 PM 發表

咁又唔係呀,我肯去大陸人工仲高過香港,不過我唔想去。
香港獨裁, 沒民主, 中共國土, 中國人塞爆

你不肯回老家英國

已出賣了你

引用:
原帖由 chenflie 於 2018-6-5 03:38 PM 發表

愛國使列? 咁邊條法律列左你唔可以入女廁啊? 你入咯
男人入女廁冇違法,問題係你入到廁所既意途係咩同埋做D咩。

例如:阿伯入女廁清潔法律上OK,不過如果個阿伯成機𥄫野,咁就係行為不檢。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-6-5 03:36 PM 發表

究竟有無向入境處申報國籍變更嗟?
無的話
你就是中國人
就是愛國愛黨囉
哈哈 ... 恭喜

可以不愛國
但你辱國 叛國 就等著 各種被X 吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]