• 瀏覽: 27,081
  • 回覆: 361
+13
支持公民抗命!讓生活更精彩!

孫中山毛澤東為無牌小販鬧革命

引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2018-6-4 11:15 PM 發表
孫中山毛澤東為無牌小販鬧革命
嚴格上來講,孫中山係,因為無牌小販屬於小資產階級啊。
而毛澤東後來改過社會革命階級。發覺小販其實一樣窮到窿……所以中小資產階級佢地一樣扶持。

然後佢地出人 出命 出錢 去博。 齋中共 死左近百萬人去為無牌小販 無地農民搏命。
中共給每個戰死者家屬補助大米每年600斤。係當年算係巨款。給每個軍人月薪實收6大洋(按現在計約4000人民幣一月)
每人一塊地。 無地最高可以分27到40畝地。

叫黃絲按呢條數 出翻如何?

幾時都話黃絲就係白痴

引用:
原帖由 ZZ_Gundam 於 2018-6-4 01:22 PM 發表
藍絲/建制成日話市民唔應該犯法

但孫中山同毛澤東攪活動, 有邊次係唔犯法?

如果冇佢地當日攪事, 會有今日的強國?
成功了就不是犯法。
失敗就是犯法。明嗎?敗軍之將!

引用:
原帖由 chenflie 於 2018-6-4 08:12 PM 發表

無啊,佢地梗係違法啦!
不過我叼黃絲呢好簡單啊。佢地邊忽係革命黨人個款啊?

孫中山班同盟會 組織各地起義。死人無數。前赴後繼 不怕犧牲。
就連大漢奸汪精衛都去用人肉炸彈炸大清攝政王。攝政王佩服佢個勇氣。無殺佢。

共產黨就唔使講啦。投降個種唔夠幾百。 英勇就義就過千。
如果唔係咁喪,點解叫共產洗腦啊。 即係你用咩都動搖唔到佢。
孫中山同毛澤東個班人做野
就係 我就係唔 ...
興中會用17年推翻滿清
中共28年統一中國

黃絲支聯會三十年來還在騙財, 叫人下年見

自古以來成王敗寇

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-6-4 03:56 PM 發表

你都識講清【【初】】啦,
所以嗎冇人反/反唔成囉。
咁!共初係點呀?
你老豆都係用腳反啦!

引用:
原帖由 cortet 於 2018-6-4 04:18 PM 發表

你亦係無腦去分析既!
孫中山身處於清初時期?
你咪冇腦,我幾時講孫中山呢?咪係你講囉。咁你咪笑緊自己囉!
我只係話你聲,任何朝代都有興衰。中共都有好pk嘅時候。

引用:
原帖由 hy3161 於 2018-6-4 06:34 PM 發表

所以要清除黃狗
清朝衰敗係因貪腐,一萬銀一個月嘅官都可以家財千百億。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-6-5 07:24 AM 發表

你咪冇腦,我幾時講孫中山呢?咪係你講囉。咁你咪笑緊自己囉!
我只係話你聲,任何朝代都有興衰。中共都有好pk嘅時候。
你條友只係識死撐。
咁你回我果段野又有何意義?
個問題焦點係當時處於興盛還是衰敗。
你繼續搬龍門死撐啦!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-6-5 07:22 AM 發表

咁!共初係點呀?
你老豆都係用腳反啦!
你指共初落黎香港果百幾二百萬蝗蟲呀。

不過,我老豆,阿爺都是在香港出世的。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-6-5 07:22 AM 發表

咁!共初係點呀?
你老豆都係用腳反啦!
咁而家同共初差幾遠呀,p狗你d point差左

引用:
原帖由 five仔 於 2018-6-5 06:23 AM 發表
自古以來成王敗寇
係啊自古係咁。你成唔到王 好應該反思下自己做左D咩。 要民主就募捐,點蠟燭?
要普選就霸住條路。絕食都要偷雞啊? 絕食絕到晚晚拉女入帳篷咁好精力啊?

毛澤東就真係有句野講到應:
革命不是請客食飯!

我開頭都好奇,點解會用請客食飯來對比?
睇到班富貴就明曬。睇來毛澤東個陣都已經有班咁傻西。食完松。開趴當革命!

引用:
原帖由 friendchanli 於 2018-6-4 05:39 PM 發表

你睇唔到佢地手中有炸沙..
都係你眼利

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]