• 瀏覽: 27,094
  • 回覆: 361
+13
引用:
原帖由 ZZ_Gundam 於 2018-6-4 01:22 PM 發表
藍絲/建制成日話市民唔應該犯法

但孫中山同毛澤東攪活動, 有邊次係唔犯法?

如果冇佢地當日攪事, 會有今日的強國?
同樣都係犯法,但:

當年的中國真系民不聊生,佢地推翻當時腐敗的政府,所以咪全中國人的英雄囉!

今日除左幾個香港的傻仔覺得香港民不聊生外,其他正常人都覺得香港社會繁榮安定,D港毒L做的野咪on9囉!

毛澤東個仔都戰死沙埸,但某人個仔就娶太子女

引用:
原帖由 ZZ_Gundam 於 2018-6-4 01:22 PM 發表

有腦既人都唔會問呢個問題,香港話你犯法,大部分法律都系英國制度留低既法律。你地唔系好支持英國統治架咩?50年前既中國都無咁多法律,點對比啊?

引用:
原帖由 hy3161 於 2018-6-4 06:33 PM 發表

當然啦,用命博,黃狗呢?叫廢青沖,自己松。
王丹等學運領袖全部嘆世界,可憐當年棄卒。
無啊,佢地梗係違法啦!
不過我叼黃絲呢好簡單啊。佢地邊忽係革命黨人個款啊?

孫中山班同盟會 組織各地起義。死人無數。前赴後繼 不怕犧牲。
就連大漢奸汪精衛都去用人肉炸彈炸大清攝政王。攝政王佩服佢個勇氣。無殺佢。

共產黨就唔使講啦。投降個種唔夠幾百。 英勇就義就過千。
如果唔係咁喪,點解叫共產洗腦啊。 即係你用咩都動搖唔到佢。
孫中山同毛澤東個班人做野
就係 我就係唔妥你! 不過我同你死過,死到最後一個人為止!
而班黃絲係咩款啊?

引用:
原帖由 問世間 於 2018-6-4 07:46 PM 發表
毛澤東個仔都戰死沙埸,但某人個仔就娶太子女
毛澤東個仔死係戰場。 佢第二個老婆死係國民黨手上。 佢親細佬 死係國民黨新疆省長手上。

黃絲同班撼家富貴都唔L驚個政黨 准備用把口“講”獨立啊?

引用:
原帖由 ZZ_Gundam 於 2018-6-4 06:47 PM 發表
其實每次見有黃種人鬧人'黃狗'我都會忍唔住笑
係呀,我每次見到有中國人話人支拿人我都會忍唔住笑

引用:

同意,之所以我諗極唔明,1967年時班pk泛民元老點解唔支持左派暴動,去反抗嗰個無普選既欽點港督?  點解唔推翻嗰個賣鴉片既港英殖民政權?  你睇孫中山同毛澤東都犯法反政權喇,泛民及黃絲正pk!

妖!!! 我哋共產國際點解要守你哋中華民國嘅法???

引用:

犯法就拉喇,又無話唔拉得,不過拉唔到又點呀

引用:

國父最後係武裝起義!最初大清殺咗幾多革命黨人?最初都係講下推翻滿清,結果真係推翻咗!嗰個乜Q李資深大律師講曾經講過話香港獨立只係講下啫,但唔擔保最後會點。

你可以咁理解,我期望你夠薑做毛澤東孫中山咁的人。

引用:
原帖由 chenflie 於 2018-6-4 20:23 發表

毛澤東個仔死係戰場。 佢第二個老婆死係國民黨手上。 佢親細佬 死係國民黨新疆省長手上。

黃絲同班撼家富貴都唔L驚個政黨 准備用把口“講”獨立啊? ...
楊開慧好似老毛第一個老婆

上個禮拜講好咗旺角以死相博,水炮車都準備好曬。你班燃樣甩底咩料先?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]