• 瀏覽: 26,129
  • 回覆: 329
  • 追帖: 3
+10
【Now新聞台】油尖旺區議會通過要求政府研究終止旺角行人專用區後,周末如常有人在專用區表演。有表演者指,會考慮轉到銅鑼灣等其他地方繼續演出;有市民則認為終止專用區會令旺角失去特色。
這些歌聲、這些演出可能將會成為絕響。區議會通過研究終止行人專用區後的首個周末依然歌舞昇平。
葉先生已擺檔6年,每逢周末這裏就是他開「個人演唱會」的場地,知道政府要研究終止這地方都覺得失望。
周圍「快閃」的他們覺得處處都可以是他們的舞台。
停下來欣賞的「知音人」都覺得可惜。

https://news.now.com/home/local/player?newsId=307182

好多人都反對取消旺角行人專用區 , 覺得取消咗好可惜

最多人反對咪係果班
法輪功&鳩嗚真普選團

「泛民」呢次都唔敢投反對票啦
證明民意係要殺街
引用:
原帖由 地獄懷舊的留言 於 2018-5-27 07:52 AM 發表
【Now新聞台】油尖旺區議會通過要求政府研究終止旺角行人專用區後,周末如常有人在專用區表演。有表演者指,會考慮轉到銅鑼灣等其他地方繼續演出;有市民則認為終止專用區會令旺角失去特色。
這些歌聲、這些演出可能將會成為絕響。區議會通過研究終止行人專用區後的首個周末依然歌舞昇平。
葉先生已擺檔6年,每逢周末這裏就是他開「個人演唱會」的場地,知道政府要研究終止這地方都覺得失望。
周圍「快閃」的他們覺得 ...

CWB 慘慘豬。

班乞衣明明係搞到殺街的始作俑者但就講到自己受害者咁

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2018-5-27 08:28 AM 發表
CWB 慘慘豬。
遊行擾民還唔夠

人地話會自律㗎

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2018-5-27 08:28 AM 發表
CWB 慘慘豬。
侍袋廣場地方夠大,又唔敢趕走班文化工作者係度揾食!

引用:
原帖由 sam0010 於 2018-5-27 08:37 AM 發表
班乞衣明明係搞到殺街的始作俑者但就講到自己受害者咁
佢哋累街坊😓

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-5-27 08:24 AM 發表
最多人反對咪係果班
法輪功&鳩嗚真普選團
「泛民」呢次都唔敢投反對票啦
證明民意係要殺街
我反對唱歌個班喎

趕曬班大媽返屯門公園

禮賓府附近咪仲好,林奠可能鐘意聽呢,仲分分鐘乞到五百蚊落袋。

香港新聞界正垃圾
平時就話條街嘈 擾民
一殺街就講到幾可惜 幾無奈咁

其實俾你表演就吾好攞咁能大隻喇叭出來嘈住曬鬥大聲啦。。。唱細聲的人地就無覺得咁討厭嘩。。。

引用:
原帖由 地獄懷舊的留言 於 2018-5-27 07:52 AM 發表
周圍「快閃」的他們覺得 ...
大媽有巿場需求, 唔係根本生存唔到
自動消失
呢家趕晒d人上行人路
仲迫過元朗大馬路
旺角玩完
這正是政府縮晒的原因

行人專用區原意係方便行人走路, 提供安全舒適同暢通的通道, 亦改善附近空氣同聲浪質素, 街頭表演跟本令原意扭曲甚至背道而馳

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]